Ny bil med taxiramp

Jag var hos arbetsterapeuten Raija i morse. Vi skulle diskutera hjälpmedel till att lyfta ur och i elscotern i bilen. Den är lite för tung och för lång för att jag skall kunna greppa runt den. Den väger bara ca 40 kg men det är för tungt för mig. För att lyfta den måste man hålla i ändarna, alltså fram och bak och jag är för liten för det. Det visade sig att det var en himla massa regler runt om hjälpen för bilanpassningar.
För min del föll det på att jag hade köpt en elscoter som inte var godkänd som hjälpmedel i Västra Götaland. Den anses vara alltför instabil. Hade jag valt en permobil, en sådan där stor som väger en himla massa kilon och som man måste ha en jättestor bil för att kunna få in den i, så hade jag fått hjälp med bilanpassning. Alltså en arm att lyfta ur och i permobilen. Man får ersättning var nionde år med 3/4 basbelopp. Eftersom min bil gått drygt 20.000 mil och är över 11 år gammal så är det dumt att satsa på installation av stödarm i den.

Egentillverkade smycken

Egentillverkade smycken

Vi kom i alla fram till att det bästa var att jag köper en annan bil där jag kan få ur och i scotern på en ramp.

Art 141 – Taxiramp 1000

Rampus Taxiramp 1000 består av en vikbar aluminiumramp med halkskyddad körbana av perforerad aluminiumprofil.
Rampen är försedd med gångjärn på mitten vilket gör att den är lätt att hantera och tar liten plats när den inte används.
Ytterkanterna är försedda med avåkningsskydd för säker transport av tex. rullstolar.
Tekniska data
Längd utfälld: 1000 mm
Innermått: 750 mm
Vikt: 12,3 kg
Max last: 300 kg
Rek. max höjd: 200 mm (stigning 1:5)
————————————————————–
Så nu är jag inne på att byta min Volvo S40 mot en Volvo V50. Nya projekt, nya möjligheter. PUH!!!!!!!!!!