Vårplanering

Hela lördagskvällen kollade vi på gamla semesterfilmer. Vi blir nog aldrig bjudna till grannarna igen. De höll uppe modet och tyckte det var så trevligt. Men jag hade lite dåligt samvete när vi kom hem efter fem timmar. En av filmerna var från vår bröllopsresa till Svalbard och Lofoten. Vi var bl.a på valsafari. Det var mycket filmande på ett blått hav. Vi väntade på att få se valen som bara låg där på ytan och blåste. Och blåste. Och blåste. Att sitta och titta på en film blir inte lika intressant som att göra det i verkligheten. Och för några som inte var med på resan blir det inte särskilt kul alls. Men ingen sa något och tiden gick. Jag skall redigera ner alla resefilmerna till högst trekvart och bjuda in dem på middag. Kanske vågar de sig hit om jag försäkrar att de inte behöver se Lofoten-filmen och valsafarin.
Jag fick i alla fall med grannarnas hjälp fört över VHS-banden till DVD-skivor. Jag har inte kollat än men jag hoppas att de har ett format som mitt redigeringsprogram klarar att ta emot.
Söndagen var vikt åt barnbarnen. Det blev mycket räv-spelande, fia-spelande och pusslande. Vi målade en påsktupp och en tavla, tittade på barn-tv och lagade pannkakor med jordgubbssylt. Timmarna gick fort, men det är inte utan att man i vår ålder känner sig trött efteråt. Att vara igång så helfokuserat i en hel dag på två småtjejer på ett och fem år kräver. Det är tur att naturen bestämt att man inte kan föda barn hela livet.

Nytt besök hos sjukgymnasten på rehab på måndag morgon. Han hade färdigt mitt schema för vattengympan. Eftersom sjukgymnasten vid undersökningen konstaterat att min onda höft berodde på belastningsskada så var det det jag skall träna. Och träningen i vattnet blir mycket mjukare än att jag skall vara ute och gå. När jag kommer till Lundby-badet skall jag visa träningsprogrammet  för sjukgymnasten där när jag kommer till bassängen. Det blir som att ha en egen PT. Så har jag aldrig tränat vattengympa förut. Det blir spännande. Och dessutom kostar det bara 50 kronor/gång och går på Landstingspengen.

Efter lunch var jag för sista gången på Hälsa i Kubik i Mölndal. Efter tre månaders träning där och efter att tio-kortet tagit slut måste jag nu hitta på annat nu. Jag kommer hem och funderar. Torsdagar och fredagar under mars-maj har jag målarkursen 8 timmar per dag. Vattenträningen på Lundby-badet blir på tisdagar. Så ringer telefonen. En vän till min son behöver hjälp med att lära upp en nyanställd med bokföringen. Kan jag hugga in? Så klart. Där rök mina lediga dagar. Men så kul. Nu är våren färdigplanerad. Precis som jag vill ha det.