Semesterfilmer

En hel veckas arbete gick åt pepparn för tre dagar sedan. Alla namnen jag lagt in i ett släktforskningsregister försvann. Det där med teknik är inte mitt bästa ämne. Jag glömde att spara. Men jag kämpar tappert, är förbaskat envis och lyckas ibland. Det är väl därför jag för säkerhets skull har fyllt pärmar med utskrifter av alla foton plus att jag lagt in dem på en cd-skiva plus att några dubbletter lagts in i kassaskåpet. Men egentligen vet jag inte varför jag samlar så himla mycket bilder. Det är säkert aldrig någon som kommer att titta på dem i framtiden. Eftersom jag väntade hela dagen på att min datakonsult skulle ringa och hjälpa mig att försöka hitta det jag slarvat bort så blev det mycket tid över igår.
Jag bestämde mig för att kolla igenom alla skivorna med semesterfilmer och bilder.

I väntan på redigerng

I väntan på redigering

Bilderna och filmerna ligger på CD eller DVD-skivor. Efter redigeringen måste jag ju lära mig hur man sparar ner materialet på skiva. Det blev många sparade skivor för att jag skulle fatta hur jag gjorde. Nu skulle jag slänga dubbletterna. Vi satt nästan hela dagen och kollade. Den ena skivan efter den andra sattes in i spelaren och vi såg alla resorna en gång till. På TVn tillsammans. Här behövs inga fotoalbum och ingen projektor.  Jag lärde mig hur man använder DVDn och skrev ner det på papper som jag lade i lådan tillsammans med de redigerade skivorna.
De första filmerna var sämre. Vi hade inte hållit kameran stilla. Det skakade. Och vi ville få med så mycket som möjligt och hade flyttat kameran så snabbt att det kändes som om vi åkte karusell. Och så var det blåsten. Den gick rakt in i kameran. Jag hade försökt avhjälpa det med bakgrundsmusik men det blev inte särskilt bra. Och så pratar vi mycket när vi filmar. Vi minns ju aldrig efteråt var vi filmat, och allt prat blir inte alltid så bra.
Nu är jag i alla fall igång med redigeringsarbetet. Släktforskningen får vänta tills jag får lust igen. Kanske var det en mening med att hela släkten försvann. Jag vet inte.
Jag har massor med analoga och digitala band från våra semesterresor. De ligger fortfarande och väntar på att bli redigerade. Men nu har jag ju tid, massor av tid. I alla fall en knapp månad framåt.Före Teneriffaresan.