Konstutställning i Vingen

Nu ligger jag i utav bara attan. Jag målar mest varje dag. Det gäller att få klart allt.

Kulturhuset Vingen, Amhult, Torslanda

Kulturhuset Vingen, Amhult, Torslanda

IMGP0186  Jag skall ha utställning med mina målningar i ett stort maffigt kulturhus – Kulturhuset Vingen i Amhult i Torslanda. Alldeles själv! Det kräver. Vi var där och mätte idag. 11 meter är en av väggarna. PUH! Nu har jag tagit fram alla affischer och presentationskort och flera visitkort och prislista. Det där med marknadsföring är besvärligt. Jag känner att jag skickar så mycket inbjudningar per mail och facebook att mina vänner snart blir trötta på mig. Men, men de som kommer de kommer och de, som inte kan komma den här gången, kanske tar sig tid att komma nästa gång. Det här blir inte heller den sista utställningen. Det är mycket roligare att visa upp det jag gör än att ha det stående i garaget. Och våra väggar här hemma är för länge sedan fyllda.

Jag var hos Natalia på VSA igår och målade. Det är jättekul att vara där och måla.

Här får alla Plats, Utställning i Kulturhuset Vingen, Amhult, Torslanda

Här får alla Plats, Utställning i Kulturhuset Vingen, Amhult, Torslanda

Jag får inspiration av alla de andra och så kommer Natalia med små råd när hon ser att det behövs. Och det behövs. Jag suger in hennes funderingar när hon tänker högt om vad som bör förbättras på det jag målar. Och så var Anna där. Anna som gått på konstskolor vet hur man söker in. Hon skall hjälpa mig med ansökningshandlingarna. Hur skriver man varför man vill utbilda sig? Och vilka målningar skall jag skicka med? Det är omöjligt för mig att avgöra men med Annas hjälp lyckas jag nog kanske. Jag får hoppas ända tills i juni. Det blir en lång väntan. Då skall jag gå i skolan på heltid så då blir det inte några utställningar på ett bra tag. Närmare bestämt ett eller två år beroende på vilken skola jag kommer in på. När jag målat i fem timmar i sträck körde Natalia iväg mig. Hon tyckte det gick över styr det jag målade och förstod att jag var trött. Så jag åkte hem och sov i en timma innan det var dags att ge mig iväg till yogan som började klockan sju på kvällen. Jag jobbade på så jag har träningsvärk i hela kroppen idag, men det går nog över tills i morgon hoppas jag. För klockan 10 är det yoga igen. Men det är mjukyoga så det mer uppmjukning än träning

Normaldemokraterna

Jag läste i GP att Normaldemokraterna är ett nytt parti som startats i Göteborg. Det är verksamhetsledaren i GIL-Göteborgskooperativet för Independent Living Anders Westgerd som är partiordförande.

Anders Westgerd, partiordförande i Normaldemokraterna

Anders Westgerd, partiordförande i Normaldemokraterna

Ambitionen är att bli en närvaro som hela tiden påminner etablerade partier om aspekten funktionshinder i sina förslag. Westgerd säger i artikeln att den frågan borde vara högprioriterad inom etablerade partier, eftersom så många som 1,8 miljoner  svenskar idag  kan räknas in i gruppen funktionsnedsatta. Däri ingår människor med dyslexi, demens, kognitiva, fysiska och psykiska funktionsnedsättningar och allt annat som kanske inte ingår i någon diagnos eller bara kallas normalstörda. Normaldemokraterna anser att frågor som rör funktionshinder i grunden handlar om mänskliga rättigheter och därför rör alla. Som funktionsnedsatt eller anhörig kan man bli tokig på hur låg prioritering dessa frågor får. Westgerd tycker att Göteborg  skulle kunna bli den kommun som tar initiativ och visar vägen. Jag hoppas verkligen att Westgerd & Co kan få en plats i kommunens styrelse. Då kanske vi kan komma in på krogen eller kunna åka spårvagn eller buss eller göra allt det där som man normalt skulle vilja göra om man inte hade funktionshinder.