Baklofen och biverkningar

Jag fick det här svaret efter att ha berättat i min blogg om att jag börjat ta Baklofen:

Hej.har Själv provat Baklofen som jag kallar för fyllemedicin…har 10 mg 2x 3 pr. dag och är som en zombi ibland, trött, benen viker sig när jag går, har rullator men vill prova allt och mitt råd är att prova ett tag, de andra besvär du har kan vara en följd av din MS, prata med din läkare om att byta, det finns andra mediciner men alla har en del biverkningar liksom Baklofen, de är jo till för spastitet…
Lycka till

Jag är så himla tacksam över att få respons på mina inlägg från er läsare. Tack, tack, tusen tack. Fortsätt med det snälla ni.

Nu har jag använt Baklofen i ett par veckor. Jag trodde att det skulle hjälpa mot min spasticitet. Jag tycker inte det känns alls bra. Jag tar bara 2 piller per kväll och inga alls på dagen. Min kropp känns som bedövad och jag har svagt ont i huvudet hela tiden. Jag trodde att det berodde på att MSén avancerat eller på allt solsken. Efter att ha fått det här senaste svaret så förstår jag att det är biverkningarna från Baklofen som jag känner. Jag är kass i kroppen, trött, på ett lite bedövad sätt, lite ledsen och har lätt för att falla i gråt. Min balans har försämrats, jag orkar inte med mig själv och har tappat livsgnistan och glädjen inne i mig. Min vänstra hand har blivit mycket slöare liksom min vänstra fot. Det var det som var mest ur spår förut men nu känns det så himla slött – lite väl plötsligt.

Baklofen

Baklofen

Jag skall skriva till min läkare idag och berätta. Tyvärr har jag återigen tappat lusten för mediciner. Jag får nog inse att det där med spasticiteten är ett måste som jag får stå ut med resten av livet. Jag måste lära mig att se träningen på min cross-trainer eller cykeln om nätterna som en bra träning. Att träningen får ske på natten är inte så kul men jag har ju möjlighet att sova på dagen nu när jag är pensionerad

Det är så lätt att skylla på omgivningen när biverkningarna slår till. Jag minns när jag hade klimakteriebesvär i drygt 40-årsåldern. Då var alla taskiga mot bara mig. Nu är jag äldre och förståndigare så nu vet jag att det inte är omgivningen som gör mig bedrövad.

Nu börjar snart alla höstens olika engagemang så jag har inte tid med att gå och må pyton. Det är ju en himla massa roligheter som jag har framför mig. Nu känns det redan bättre, nu när jag bestämt mig för att sluta med Baklofen.