Los Christianos, Teneriffa

Så här nära hade vi till stranden från vårt gula höghus som syns till höger i bilden

Så här nära hade vi till stranden från vårt gula höghus som syns till höger i bilden och strax bredvid ligger Vintersol

Livet i Los Christianos på Teneriffa är rena paradiset. När vi var där var det cirka 22 grader varmt alla dagar. Det blev lite kallare på kvällarna så jag som är så himla frusen hade alltid på mig långbyxor och jacka med tröja under. Men det blir ju kallare när man inte går utan sitter på en elmoppe. Jag hade hyrt en elmoppe som var större än min lilla. Men jag tyckte aldrig om den. Jag är för liten och fick än mer ont i ryggen av att sitta i den. Den gick inte att köra in i affärerna och att ta med den på ullresorna var inte att tänka på. Det var bortkastade pengar för min del. Området är visserligen super-superkuperat men jag hade ju med mig Göran så han puttade på där bak med kryckan när min lilla elmoppe inte orkade uppför backen.

Broschyrer från "Ullresorna"

Broschyrer från ”Ullresorna”

Ullresorna som sagt. Deras broschyrer låg överallt så det var svårt att undvika. Vi hade tänkt att hyra en bil och köra omkring för att se oss omkring på Teneriffa. Den tanken försvann helt när vi såg att vi kunde åka runt och få allting överallt på hela Teneriffa på guidade turer för bara 8 euro. Det stod 12 euro på deras broschyrer men priset var sänkt till 8. Så för knappt 80 kronor per person så åkte vi omkring och såg Pyramiderna i Guimar och den svarta Madonnan i Candelaria, Mascadalen, Teide, Vilaflor, la Gomera, Santa Cruz och Puerto de la Cruz.

Miller Travels försäljare demonstrerar madrasserna

Miller Travels försäljare demonstrerar madrasserna

Det blev många ullresor. Vi stuvade in min elmoppe i bussens bagageutrymme och som handikappad fick jag alltid plats på de främsta sittplatserna. Utsikten var alltid magnifik. Och vi kan allt om sängkläder, madrasser, täcken och kuddar i ull. Det var ullföretagen som sponsrade utflykterna. Därför hamnade vi alltid på ett säljarföredrag i cirka en timma. Men vi blev bjudna på lunch och äppelcider och vin så det gick ingen nöd på oss alls. Många, många köpte. Jag hade verkligen behövt en ny ullmadrass för min onda rygg, men det var nog lite för mycket pengar för ett så impulsivt köp kände jag. Jag får fundera lite till.

Festival i Puerto de la Cruz

Festival i Puerto de la Cruz

Vi var också på ullresa till Puerto de la Ceuz. Där var festivalen på gång. Jag körde omkring med min lilla elmoppe.
Å det är en stor lycka att aldrig bli hindrad av att inte kunna gå.

På kvällen var vi på en fantastisk föreställning. Det var kraftig flamenco och historien var baserad på Verdis opera Rigoletto. Gissa om jag njöt.

Malitzia en annorlunda version av operan Rigoletto

Malitzia en annorlunda version av operan Rigoletto

Träning på Vintersol

Här har vi morgongympa varje morgon klockan nio.

Här har vi morgongympa varje morgon klockan nio.

Jo jag tränade på Vintersol. Även om det inte blev så mycket som jag tänkt mig, så var den lilla träning jag fick möjlighet att få delta i, fantastiskt bra. Min sjukgymnast Karoline och jag hade kommit överens om att jag skulle koncentrera mig på balans och styrka. Så det blev gruppträning i balans fyra halvtimmar, morgongympa s.k. pinngrupp sju halvtimmar och vattengympa sex halvtimmar.

Här har vi stretchingpasset, s.k. töjning på torsdagar klockan 14.30

Här har vi stretchingpasset, s.k. töjning på torsdagar klockan 14.30

Och så berättade alla för mig att töjningen var så himla skön, så den provade jag två gånger också.
Det blev totalt åtta och en halv timmas träning på tre veckor.
Töjningen har jag riktigt tagit med mig hem. För att få ordning på min onda rygg så börjar jag morgonen direkt i sängen när jag vaknar. Jag börjar med att ligga på magen och gör 10 x 10 x 10 ggr lugna armhävningar med en kort vila emellan.

Töjningsprogrammet från Vintersol

Töjningsprogrammet från Vintersol

Sedan drar jag igenom alla sex övningarna i töjningsprogrammet som jag fick med mig från Vintersol. Det är en fantastiskt bra början på dagen.
Idag har jag varit iväg och köpt två stycken pallar att ha till morgongympan eller pinngruppen som den kallas på Vintersol. En pall till mig och en till Göran. Nu fattas bara två stycken pinnar men Göran säger att vi kan ta biljardköerna om vi skruvar isär dem på mitten. Så måste jag fixa musiken också. Enligt programmet för pinngruppen, som jag fått med mig från Vintersol av Hanna Bergling så skall det vara musik av Hasse Andersson och Beatles, Eva Dahlgren och Ted Gärdestad och många flera. Sedan är det bara att köra. Det är viktigt att alla detaljer kommer på plats för att det skall bli roligt.

Ute på pumpstavspromenad i Los Christianos

Ute på pumpstavspromenad i Los Christianos

För att komplettera träningen på Vintersol så tog jag till stavarna. Det var fantastiskt att gå utan att vara rädd för att halka omkull. Och jag fick faktiskt igång gåendet riktigt bra. Med den lilla ryggsäcken på ryggen så knallade jag ner till stranden. Det var jobbigt att gå i sanden men det var så härligt att känna sanden mellan tårna och någon rädsla för att ramla fanns inte. Jag landade mjukt i stranden när det gick över styr.