Träningsrutinerna på plats

Äntligen har jag fått ordning på mina vardagsrutiner. Jag har försökt att bolla med dagarna för att få in träningen. Idag blev det klart att jag kan gå på vattengympan på torsdagarna klockan 12. Hos Eric på Sahlgrenska kan jag träna måndagar klockan 15 och onsdagar klockan 11. Det blir bra för då kan jag ta in den nya proffsiga sjukgymnasten Carina hos Hälsa i Kubik i Mölndal på tisdagar klockan 11.

Artikel i GP 2016.01.13 angående artros

Artikel i GP 2016.01.13 angående artros

Jag läste i GP om Hälsa i Kubik. De har atrosskola. Jag trodde att jag hade artros och så kanske det är men det är inget som de sett på röntgen. För därifrån fick jag svar i förra veckan. Ett kort svar från min neurolog där det stod: ”Din röntgenundersökning visar inga tecken på slitageförändringar i höger höft. Dina smärtor kan således inte säkerställas vara orsakade av den typen av slitage”. Det var ju bra, men jag har fortfarande förfärligt ont. Eric på Sahlgrenska sa att det nog kan ta upp till ett år innan jag kan bli av besvärligheterna i ryggen. Men jag har nog mer satsat på att det skall ta ett halvår. Så nu ligger jag i. Jag läser i tidningsartikeln att Carina säger att det sällan handlar om förslitning. Carina Kruse Smidje har inte mycket till övers för dem som förordar fysiska ingrepp i första läget. Forskningen är ense, men inte alla ortopeder. De anser att artros måste röntgas och behandlas med cortison och att operation så småningom är oundviklig. Operation, säger Carina, kan förstås bli nödvändig när det inte finns något brosk kvar, men många klarar sig hur bra som helst med hjälp av träning. Det passar mig perfekt. Jag är träningsvillig. Jag vet ju att mitt humör blir så himla bra med träning. Så det är inte bara ryggontet som skall bli fixat.

Festivalen i Santa Cruz

Operahuset i Santa Cruzet, byggt 2003 arkitekt Santiago Calatrava. Samma arkitekt som ritat Turning Torso i Malmö

Operahuset i Santa Cruzet, byggt 2003 arkitekt Santiago Calatrava. Samma arkitekt som ritat Turning Torso i Malmö

Vi avslutade sista helgen på Teneriffa med en bussresa till Santa Cruz. Det var bara att ta buss nummer 111 som gick direkt till huvudstaden. Vi köpte ett busskort hos damen vid busshållplatsen Marola, som ligger några branta backar ovanför vårt hyreshus Torres del Sol. Göran puttade mig uppför med hjälp av kryckan där bak. Så stuvade vi in den lilla elmoppen i bagageutrymmet och stämplade in för två personer. Lätt som en plätt. En dryg halvtimma längs motorvägen så var vi framme vi en stor bussterminal inte långt från Operan. Vi tog hissen ner till gatuplan och såg operahuset till höger och cirkus till vänster. Vi drog iväg till vänster för det var dit de flesta gick. Och det stämde. För där fanns mängder med utklädda människor. Det var festivalen i Santa Cruz. Visste ni att festivalen i Santa Cruz är näst störst i hela världen, näst efter festivalen i Rio. Det var helt fantastiskt mycket vackert att se.

IMGP3591IMGP3585Festival i Santa CruzIMGP3590