Årets sista bad

Efter frukost, naturell yoghurt med osötad müsli och frukter, ett ägg med kaviar och en kopp kaffe, så var det dags för dietisten. Jag kände mig lite trött på alla intervjuer så till en början tyckte jag inte det var särskilt intressant. Men lite fick jag med mig från samtalet. Jag skall dricka mer. Det kan vara för lite dricka som gör att jag får förstoppning och att jag går upp i vikt. 1½ liter skall jag försöka få i mig per dag. Det är mycket och med mina inkontinensbesvär så blir det inte lätt. Men utöver kaffet på morgonen skall jag pröva att dricka åtminstone fyra glas vatten under dagen. Det bör bli ungefär en liter och resten får komma från grönsakerna och frukten och annan mat som jag äter. PUH, det är så himla mycket man skall hålla reda på.
Efter dietisten tränade jag med min fysioterapeut. Hon är superbra. Hon tar verkligen tag i det där med min dåliga gång och ger mig instruktioner om hur jag skall träna den. Med mina nya dojjer gick jag framåt och bakåt och i sidled innanför barren men jag fick inte hålla mig. Å det var superjobbigt. Min vänsterfot måste lyftas utan hjälp av signaler och utan muskler som funkar. Det känns som om den väger 500 kg. Jag hade tänkt att fortsätta med gymprogrammet, men hon tyckte att jag skulle ta det senare. Det är inte kvantitet som gäller utan kvalitet, sa hon.
Så jag tog elmoppen och åkte ner till havet. Det var solsken och 25 grader varmt ute. I hamnen nere i byn Vejbystrand finns en brygga och en trappa med ledstång ner i vattnet. Det är superbra för mig. 18-19 grader var det. Jag tog en ordentlig simtur. Ibland är jag lite orolig för att få kramp och det gör att jag numera helst inte ger mig ut på djupt vatten. Här är det jättelånggrunt men en botten som känns som sammet. Jag åkte tillbaks till Sommarsol i bara badrocken.
Nu har vi precis ätit middag. Jag tar alltid mat på de små tallrikarna nu. Det räcker gott. Nu får det bli gåträning i gymmet på gåbandet. Sedan skall jag avsluta dagen med en skiss på en stor målarduk som jag tagit med mig och som jag inte påbörjat ännu. Det kanske blir lite sudoku också innan jag somnar. TV´n har hittills blivit helt oanvänd.

Måndag vecka 2 på Sommarsol

Måndag morgon den 12 september 2016. Jag vaknade som vanligt av nervryckningar i benet. Klockan var tjugo över fem men jag hade inte varit vaken särskilt mycket under natten så jag kände mig ganska utsövd. Den här veckan skall det bli mycket träning. Jag kollar schemat. Aj då, det var tid för dietist idag klockan 11, då missar jag vattengympan igen. Det verkar som om den som gjort det individuella programmet inte alls tagit hänsyn till gruppträningen.  Synd! Men morgongympan klockan halv 10 kommer jag inte att missa en enda dag framöver och inte vattengympan klockan 11 heller. Jag fick äntligen ett träningsprogram för gymmet av fysioterapeuten i torsdags eftermiddag. Det skall jag försöka planera in i mitt schema. Jag har märkt att schemat blivit ganska fullt så det som inte är inplanerat blir inte av och det gäller att ta vara på varenda minut av de två veckor som är kvar nu.
Jag fick fixat min gåskena i fredags i Fjällbacka. Det blev en dyr historia. Skorna jag köpte i Halmstad i storlek 38 kändes som pjäxor så de skall jag ge bort. Jag köpte nya i Fjällbacka nu i storlek 37. Skenan slipades av och sulan minskades. Fasen 1.200 x 2 skor, det är mycket. Och alla de där som står därhemma som jag inte kan använda alls med skenan och sulorna som jag måste ha för mina plattfötter. Ja ja det blir nog bra när jag vant mig.
När jag ändå var uppe i Fjällbacka så var det ju inte så superlångt kvar till mamma och gräsklippningen som inte blivit fixad på flera veckor. Hon blev glad när jag kom. Men mamma är alltid glad. Och sjunger. Vi grejade middag när jag kom. Jag kollade vad som fanns i hennes kylskåp. Där stod 3 litrar med nyponsoppa, jordgubbskräm och hallonkräm. Jag läste på förpackningen. Bara 12-15 % bär, resten vatten och socker. Det kan inte vara bra näring för mamma. Jag blev bekymrad. Men tiden var för knapp att göra något åt det nu. Mamma blir hungrig redan efter ett par timmar så det är ett fasligt matlagande och det är lite klurigt för mig som har svårt för att stå och gå så mycket. Men jag får ta det som en träning. Jag skrev upp på en lapp vad jag tyckte skulle handlas. Fiskbullar och risgrynsgröt är bra.
Jag ser verkligen fram emot att få träffa dietisten. Min vikt har ökat så mycket så jag får snart inte på mig några kläder alls. Vi får ju lagad mat två gånger per dag och det klarar inte min kropp. Jag skall ta tag i det de här två sista veckorna.