Ändrad mathållning

Frukosten var inte vacker. Jag åt bovetegröt med lite russin i. Precis så som det stod i receptet på paketet. Jag kokade flingorna i några minuter under tiden som jag vispade. Flingorna hade mjuknat men det såg inte riktigt ut som gröt. För att få det lite tjusigare lade jag i en apelsin som jag delat i småbitar. Och över alltihop hällde jag sesammjölk. IMGP1270Finns det något fulare än sesammjölk. När den stått i kylen skiktar den sig och efter att jag skakat den ordentligt så blir den som mjölk i konsistensen men som skitigt diskvatten till utseendet. Och smaken förbättrar inte utseendet nämnvärt. Men jag fick inte ont i magen och mätt blev jag. Den senaste tiden har vi infört en rationell frukost i form av kaffe med mjölk, grovt bröd och kokt ägg. Men jag får ont i magen efteråt, så nu måste jag ändra på det. Min rationelle man kommer nog att få det svårt med den förändringen. Jag har världsbästa servicen. Han ställer fram frukost till mig alla dagar.  Det ser alltid likadant ut. Han går som på ett spår och avviker sällan. Det skall bli intressant att se hur lång tid det kommer att ta innan han förstår att jag valt ett annat spår.

Det är ett stort jobb att lägga om kosten. Jag har aldrig varit speciellt intresserad av matlagning och nu när jag måste göra maten själv blir det knivigt. Jag tänkte börja med frukosten och några mellanmål eller lunch. Kött har jag bara ätit någon enstaka gång under den senaste tiden. Min mage klarar inte att bearbeta kött så jag har rena krystcirkusen när det skall ut. Och mjölken tänkte jag också lägga av med. Det får bli sojamjölk i stället. Nu har jag kokat kidneybönor och kikärtor som jag skall lägga i frysen i små portionspåsar. Sedan skall jag gå in på internet för att hitta recept. Hittills har jag följt recepten som finns på paketen men det blir lite enahanda. Påsken är i antågande. Det blir inte lätt med alla ägg som skall ätas. PUH.

Eftersom jag har svårt för att träna måste jag hela tiden tänka på vikten. Det är lätt att gå upp när man inte rör sig. Vi har bytt ut de stora mattallrikarna mot små. Det gör att ögat tror att jag tagit mycket mat på tallriken. Men det är en kamp tycker jag och inte alls särskilt kul. Men det blir säkert bra när jag väl har lärt mig. Berätta gärna för mig hur du gör för att må bra.