Ändrad mathållning

Frukosten var inte vacker. Jag åt bovetegröt med lite russin i. Precis så som det stod i receptet på paketet. Jag kokade flingorna i några minuter under tiden som jag vispade. Flingorna hade mjuknat men det såg inte riktigt ut som gröt. För att få det lite tjusigare lade jag i en apelsin som jag delat i småbitar. Och över alltihop hällde jag sesammjölk. IMGP1270Finns det något fulare än sesammjölk. När den stått i kylen skiktar den sig och efter att jag skakat den ordentligt så blir den som mjölk i konsistensen men som skitigt diskvatten till utseendet. Och smaken förbättrar inte utseendet nämnvärt. Men jag fick inte ont i magen och mätt blev jag. Den senaste tiden har vi infört en rationell frukost i form av kaffe med mjölk, grovt bröd och kokt ägg. Men jag får ont i magen efteråt, så nu måste jag ändra på det. Min rationelle man kommer nog att få det svårt med den förändringen. Jag har världsbästa servicen. Han ställer fram frukost till mig alla dagar.  Det ser alltid likadant ut. Han går som på ett spår och avviker sällan. Det skall bli intressant att se hur lång tid det kommer att ta innan han förstår att jag valt ett annat spår.

Det är ett stort jobb att lägga om kosten. Jag har aldrig varit speciellt intresserad av matlagning och nu när jag måste göra maten själv blir det knivigt. Jag tänkte börja med frukosten och några mellanmål eller lunch. Kött har jag bara ätit någon enstaka gång under den senaste tiden. Min mage klarar inte att bearbeta kött så jag har rena krystcirkusen när det skall ut. Och mjölken tänkte jag också lägga av med. Det får bli sojamjölk i stället. Nu har jag kokat kidneybönor och kikärtor som jag skall lägga i frysen i små portionspåsar. Sedan skall jag gå in på internet för att hitta recept. Hittills har jag följt recepten som finns på paketen men det blir lite enahanda. Påsken är i antågande. Det blir inte lätt med alla ägg som skall ätas. PUH.

Eftersom jag har svårt för att träna måste jag hela tiden tänka på vikten. Det är lätt att gå upp när man inte rör sig. Vi har bytt ut de stora mattallrikarna mot små. Det gör att ögat tror att jag tagit mycket mat på tallriken. Men det är en kamp tycker jag och inte alls särskilt kul. Men det blir säkert bra när jag väl har lärt mig. Berätta gärna för mig hur du gör för att må bra.

6 svar på ”Ändrad mathållning

  1. Hej Britt-Marie, kära kusin! Visst kan jag skriva om mathållning,det är intressant men inte nu för jag måste göra en fruktsallad som alltid finns i kylen. Det blir ätit mer frukt då, mycket mer men variera den. Vad jag tänkte när jag läste Din blogg vad trevligt Du skriver, man (jag) riktigt känner att det Du) är en trevlig person. Var jag där och coachade- eller ”peppade” nu som Du skrev en gång, en riktig….pep…OK En GLAD och TREVLIG PÅSK önskar jag DIG!!

  2. Hej! Det låter inte gott alls Britt Marie! Jag tror att jag hade föredragit din mans rationella frukost! Visst är det bra med nyttig mat men när man
    ändå ska äta så vill man ju att det ska smaka gott också!

  3. Tack för en jättefin blogg! Jag är 42 år och under utredning för stark ms-misstanke. Känns som livet tvärstannat, är jätteledsen och rädd. Så trösterikt då att se hur bra det går att leva trots en kronisk sjukdom. Bara att hoppas att man inte får en alltför elak variant så att man åtminstone kan vara någorlunda mobil och rörlig i många år till. Önskar dig en fin kväll!

    • Så roligt att du tycker om min blogg. Det är just för sådana som du som jag skriver för i första hand. Jag vill att alla skall förstå att livet går vidare fast på ett lite annorlunda sätt. Det är chockartat de första åren efter att man fått diagnosen. För mig tog det tre år innan jag kom igång igen. Jag jobbade hårt med att acceptera mitt nya liv och jag måste säga att jag lyckades fantastiskt bra. Det liv jag har nu är faktiskt mycket roligare på många sätt. Visst är det trist att inte kunna gå eller springa så som andra men man vänjer sig vid att finna andra vägar. Var noga med att alltid hålla uppe humöret. Det gör du med hjälp av idog träning. Lyckas du med det är hälften vunnet. Lycka till. Jag skall tänka på dig när jag skriver i fortsättningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.