Dålig dag

Det snöar jättemycket ute nu. Alldeles vitt är det. Jag gillar dåligt väder. Det har en lugnande effekt, ställer inga krav på aktiviteter. Man kan lugnt lägga sig i soffan och läsa en bra bok. 

Men jag försökte vara aktiv. Efter att jag köpt en fin ny baddräkt, så gav jag mig in till Dahlheimers Hus för att vattengympa. Tyvärr har de bytt tid till klockan 11 i stället för som tidigare klockan 12. Så det blev ingen gympa idag. Men jag fick veta att jag skall ringa klockan 8 på måndag morgon för att få besked om jag kan få bytt min torsdagsplats klockan 8 på morgonen till klockan 12. Det är svårt sa de, alla vill ha den tiden. Det är så besvärligt för mig att komma i tid till klockan 8. Jag måste starta klockan 7 för att vara säker. Torslandavägen, med all ombyggnad, är inte den allra roligaste att ta sig fram på vid den tiden. Blir det omöjligt att byta till klockan 12 på torsdagar, så får jag väl börja gympa på lördagarna i stället. Det blir dubbelt så dyrt, men nu har jag ju så mycket gratis träning inom landstinget när jag kommit upp till maxtaxan på 900:-, så det har jag råd till.

Jag ramlade in i en deppigcirkus i ett par dagar. Det vill inte mycket till för att jag skall ramla av pinnen. Det är därför jag är så noga med att binda upp mig med olika roliga sysselsättningar. Men nu hade det gått fel. Vattengympan på torsdagsmorgonen fick jag hoppa över eftersom jag glömt baddräkten i Strömstad och jag ställde också in redcorden igår, fredag, för att jag bara inte var på rätt humör då heller. Hänger inte humöret med så orkar jag inte särskilt mycket. I stället valde jag att ta mig an lite årsredovisningsupprättande, betalade räkningar och gick igenom alla papper som samlat sig på mitt skrivbord. Sedan tyckte jag att jag varit så duktig så jag förtjänade att för en gångs skull lägga mig på soffan och titta på film. Jag fick för några veckor sedan en dvd med Svinalängorna inspelad. Jag läste boken för länge sedan, så det var roligt att se filmen nu. Det var supermysigt att redan när mörkret började falla lyxa till det med Svinalängorna. Även om det väl inte är den film man sätter på om man vill bli glad precis.