Höst

Jag hoppas ni ser att hösten är här. Det är så otroligt vackert med alla dessa färger. Vi som är födda just vid den här tiden kan känna oss stolta. Det riktigt sprakar om det

Amerikanska blåbär

Elrullstol på statens bekostnad

Om någon trodde att man kan få elmoppe på statens bekostnad utan kontroll är det fel. Jag har just suttit och skrivit ett brev till min läkare, där jag ger min förklaring till varför jag har behov av elmoppe. Jag behöver läkarens bekräftelse på att den behövs i min vardag.

brev till doktorn

Arbetsterapeuten skall ha bekräftelsen från doktorn på att jag har kontinuerligt behov av eldriven rullstol för att klara förflyttning där manuell rullstol inte kan uppfylla behovet och detta inte är tillfälligt. Målet skall vara att möjliggöra förflyttning i bostad och/eller där jag dagligen rör mig.
Doktorn skall också bekräfta att jag inte har några psykiska besvär, ingen kognitiv funktionsnedsättning eller dålig syn eller reaktionsförmåga.
Eftersom jag var hos doktorn för några få månader sedan vet han säkert redan hur det står till, men jag vill vara på den säkra sidan så jag skrev några rader ändå. Det skall bli spännande att se vad Raija kan göra på Statens bekostnad. Jag behöver säkert en annan bil med större bagage och en arm som kan hjälpa mig att lyfta ur och i rullstolen. Men vi får ta en bit i sänder. Wish me luck