Tisdag augusti

Jag steg upp kl 8 som vanligt. Efter en besvärlig och rörig nattsömn när en stund var för kallt och nästa var för varm.Bort med täcket, på med lakan och överkast, öppnade altandörren, vänsterbenet börjar rycka, Birgits sträckövning funkar. Sömn är viktigt för hela systemet säger Ida, kostchefen.
Ja, kära Ida. Hon kom fram till mig vid frukostbordet och sa att jag inte kan ta sallad från lunchbuffén som jag sagt till serveringspersonalen igår.Jag har beställt vegetarisk lågkalorimat men med kyckling och fisk. Då skall jag äta den mat som serveras och inte ta själv, både till lunch och till middag. Och så tittade hon på min frukost som jag tagit till mig. Allt var fel utom apelsinen och grapen. Inte fil med mysli, inte kavring och osten var för fet, inte ägg och absolut inte kaviar.
Havregrynsgröt skall det vara, med lättmjölk och osötade bär eller rivet oskalat äpple, osötat fullkornsbröd med högst ett pålägg.I morgon skall hon godkänna frukosten jag tar till mig. Skall bli spännande att se hur det går.
Till lunch och middag skall jag dricka ett glas vatten först och sedan äta rikligt med sallad före huvudrätten. Till huvudrätt fick jag råris, några kycklingbitar, mycket svarta bönor och broccoli och till middag vegetariska köttbullar med rårörda osockrade lingon, sås och potatis och ärtskidor.
Jag trodde att om man åt mindre så skulle vikten minska, men Ida säger att om man äter mindre, men fel, så minskar inte vikten.Jag tror henne, hon är så bombsäker.
Efter frukost var det morgongympa som vanligt. Men usch så ont jag har i vänster nacke. Det går inte över och känns inte ett dugg mindre. Jag är rädd att det kommer att begränsa träningen framöver.
Kl 10 tränade vi handträning med lera. Man skall putta leran framåt. Det är inte så lätt som man tror. Jag skall köpa med mig lera hem och fortsätta träningen. Alla som haft skov i händer och armarvet att träningen är jätteviktig.
Sedan var det vattengympa, lunch och örtbad.Örtbadet var inte min grej. Det låter mysigt, men vattnet var alldeles för varmt för en kropp som blir som deg när den blir uppvärmd, och badkaret var för stort för mig. Jag åkte ner under allt skummet gång på gång. Det blev inte alls så avslappnat som jag tänkt mig. Jag hoppar över det fortsättningsvis. Värmen gjorde mig supertrött så det blev en timmes sovtid före avspänning med Inger. Hon talade som Unestål i en knapp halvtimma. Det var ganska ok men min mjukyoga är mycket mysigare.