Livets ups & downs

Staty: Dimman av Gusten Lindberg

Staty: Dimman av Gusten Lindberg

Don´t be sorry for me. Det går över – och kommer till baks. Ena stunden så och andra stunden så. Det är väl det som är livet, eller? Ibland funderar jag över om jag har ADHD. Ibland är jag bara för mycket för mig. Jag vill så himla mycket. Tyvärr blir möjligheterna mindre och mindre. Jag begränsas alltmer allt eftersom ms´en breder ut sig i kroppen. Men jag är förbaskat envis. Ms´en skall få sig en bra fight innan jag ger mig. Glöm inte att demonerna ger mig kraft. Och jag har bra stöd, massor av bra stöd runt omkring mig. Över allt. Och från alla. Gråter gör jag bara hemma. Det finns ingen anledning att ta med det in i andras trivsamma sällskap. Där vill jag ha ro. Men jag har kul hemma också.
Solen sken och vi drog in till stan.

"Klättraren" av Björn Therkelson

”Klättraren” av Björn Therkelson

Vi parkerade på Heden och jag körde ut elmoppen. Trädgårdsföreningen nästa. Fikastället var vinterstängt och hela trädgården var också på väg att ge efter för kylan. Några rosor stod fortfarande i full blom och några knoppar hade inte hunnit spricka ut. Kameratyngda fågelskådare samlades plötsligt. Det fanns nog någon liten fågel där uppe men vi kunde inget se som fanns att fotografera där. Men tanken var väckt. Jag tog upp min kamera. Jag hade hittat andra föremål att ta mig an. Trädgården är full med statyer av olika slag. Det blev som om man är med barn eller om man skall köpa en folka. Så många havande kvinnor det syns och så många folkabilar, överallt. Statyerna blev så många och fotograferandet så omfattande att jag måste välja bort.

"Monolit i fyra delar" av Lars Hansson

”Monolit i fyra delar” av Lars Hansson

Hela avenyn upp är fylld med statyer. Till slut var jag tvungen att bestämma mig för att nu var det över, slut på statyfotograferandet. Jag såg plötsligt vackra kläder i skyltfönstret och kom på att jag måste fixa den där nyårsklänningen som jag tänkt på så länge. Det bar iväg till Gårda textil och jag kom hem med ett vackert djuprött spetstyg och ett i thaisiden.
Jag måste lugna mig ännu tills nästa dag innan jag kunde skrida till verket med spets och thai. Vi köpte med sushi hem och jag gjorde mig i ordning för att åka och träffa mina gamla väninnor för diskussioner i bokcirkeln.

Ett svar på ”Livets ups & downs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.