Inlagda gröna tomater

Vi lyckades inte få alla tomater att mogna innan hösten kom. Nu är det nästan kört så vi tog ner alla plantorna och slängde dem på komposten. Men innan plockade vi av de omogna tomaterna. Alldeles gröna var de. Någon sa att jag skulle lägga dem i en resväska. Där är det mörkt. När jag ser att de börjar bli lite röda så skall jag ställa fram dem och låta dem mogna och bli röda och fina.

Så jag följde förslaget och har nu packat in dem i en papperskasse. Där får de ligga ett tag. Det skall bli jätteintressant att se om det var ett bra råd. De gröna ligger i en glasskål och står ljust i verandan där solen värmer in genom fönstret. Jag vill kunna jämföra vilka som blir röda först.

Nu har jag lagt ett kilo i konserveringsburkar. Jag följde ett recept som jag hittade på nätet. De skulle kokas och läggas i en lag av ättiksprit, en bit ingefära, kanelstång, kryddnejlikor, hel vitpeppar och vatten. Jag hade varken kanelstång, torkad ingefära eller hela vitpepparkorn. Det fick bli i pulverform. Jag hoppas det skall funka ändå.
Om en till två veckor är de färdiga att äta och de skall hålla i ca 1 år.
Jag har aldrig gjort det här förut så det skall bli jätteintressant att provsmaka när de blir ätklara.
Efter allt stående vid köksbänken blir det ingen halvtimmespromenad idag. Benen har fått sitt vad gäller träning idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.