Ingång för funktionsnedsatta

Nu har snickarn varit här och grejat trappor till ingångarna till den nya verandan. Det blev så himla bra. Jag hade önskemål att det skall vara lätt för en rullstolsburen kompis, och längre fram även jag, att ta sig in åtminstone en väg.

Nu kan våra vänner med barnvagnar och rullstolar lätt ta sig in

Nu kan våra vänner med barnvagnar och rullstolar lätt ta sig in

Över den lilla bron längs dammen är det enkelt att ta sig upp på altanen. Nu fattas bara en liten ledstång längs vänsterkanten, så jag med min dåliga balans inte ramlar i dammen. Sedan skall också lite växter planteras runt omkring. Våren  närmar sig med stormfart nu så det är en hel del som skall grejas. Men det blir fint.

På andra sidan huset har snickarn fixat en trappa. Där behövs också en ledstång för att jag skall kunna ta mig nerför utan oro för att ramla. Den gamla trappan har bytts ut. Det första trappsteget började direkt utanför dörröppningen tidigare och det var alltid en fara för att snubbla där. Nu kan man gå direkt ut på trappan. Det känns mycket säkrare. Dessutom skall det komma upp en ledstång längs vänstersidan.

Översta trappsteget i höjd med innergolvet

Översta trappsteget i höjd med innergolvet

Ja det är många detaljer som skall fixas till för att vardagslivet skall flyta på så enkelt som möjligt. Men oj så mysigt det är att kunna koncentrera sig på roligheter i stället för att slösa energi på sånt som enkelt kan fixas till för oss lite funktionsnedsatta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.