Porr på operan

Mycket knulleri – igen. Om någon är intresserad av porr och längtar efter att se porrfilm så går det lika bra att gå till Göteborgsoperan. Där får man det i natura och med fantastisk bakgrundsmusik, som nog är tänkt att förstärka hela upplevelsen. Jag känner att jag snart får dåligt rykte nu när jag berättar att jag skall gå på operan. I lördags var jag där för att se Lady Macbeth från Mzensk. Det var nästan som att återse Salome. Som ni kanske minns så skrev jag om det i oktober förra året. Men i Salome ingår vacker musik. Det gör det inte i Lady Macbeth. Och sceneriet är så modernt så det skulle passa bra i en heminredningstidning, där allt är svart och vitt.

Egentillverkat hängsmycke

Egentillverkat hängsmycke

Jag träffade en gammal dam i pausen. Hon kom från Vänersborg. Hon hade rest hit ensam för hon hade hört att det skulle vara så bra. Huvudrollen spelades dessutom av en trollhättetjej. Tyvärr hade den gamla missat att se att det gick att läsa översättningen från ryska till svenska högst upp ovanför scenen. Jag tänkte att det kanske var lika bra det. Hon kanske hade upplevt musiken bättre än jag på det sättet. Jag koncentrerade mig nog för mycket på handlingen och det som skedde på scenen, tror jag. Det äldre paret, i min egen ålder,  som satt bredvid mig verkade också tycka som jag. För mannen viskade lite för högt till sin hustru, att hon skulle lyssna mera på musiken.

Nästa operaföreställning som jag skall gå på är Lucrezia Borgia. Det handlar om ännu en giftmörderska som tar livet av den ene och den andra. Jag misstänker skarpt att det blir ännu en porrföreställning. Lite svårt har jag det. Det är en aning för mycket män som styr över kvinnorna. Undrar när operan skall vända? Kanske Trollflöjten, som kommer i maj kan bli lite lugnare för mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.