En heldag på fjället

Det är torsdag och en heldag på fjället är inplanerad. Vi samlas efter frukost klockan 10.00 utanför hotellporten. Det är 2 plusgrader och inte särskilt mycket vind. Det är en hel del pyssel för våra ledare att få in alla på olika platser. Jag får en plats bakom Anton och vi drar Kerstin i pulkan bakom. Kerstin fick en stroke för några år sedan och kan inte gå alls. Hon lyfts ner i pulkan. Vi drar iväg. Redan efter en kvart upptäcks att vår scoter har för lite bensin och att en annan scoter har för lite olja. Allas vår käre Danne åker tillbaks och hämtar. Det gör inget att vi sitter och väntar. Vi har det så trivsamt var vi än är. Lyckokänslan att vara med i gänget här högt uppe i fjällvärlden är så fantastiskt skön att inget kan få oss ur spår.

På väg i pulkan

På väg i pulkan

Resan fortsätter. En liten omplacering måste till för att scotrarna skall funka bättre. Jag placeras i pulkan tillsammans med Lotta och Thomas. Jag är liten och får plats lite varstans. Det blåser lite på fjället så det känns riktigt skönt att få krypa ner i pulkan med en filt över benen.

I över en timme far vi över fjället och kommer fram först framåt tvåtiden till sjön där vi skall fiska. Två små fiskar dras upp, men Danne har fixat pytt uppe i fjällstugan alldeles i närheten. Gissa om pytten smakade bra. Ingen pytt är som Dannes……….

utsikt från hotellet
utsikt från hotellet

Vi kommer tillbaks till hotellet först framåt 5-tiden på eftermiddagen. Trötta och mätta, helnöjda och lyckliga 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.