Farmor med överskottsenergi

En träningsledig dag. Igår var almanackan tom. Min feldenkraiss-sjukgymnast hade februarilov, så jag fick planera annat. Jag hade dagen före talat med min son. Han berättade att hans dotter hade önskemål om omtapetsering i sitt rum. Min älskade finaste, driftigaste och vackraste sondotter ville ha tapetserat med stadsmotiv. Här såg jag min chans. Jag som tapetserat så mycket i mitt liv. Att måla om, att möblera om och att tapetsera om har jag alltid gillat. På äldre dar har jag väl nöjt mig med att möblera om lite då och då. Det faller väl inte alltid i så god jord. Det för med sig jobb med att TV-uttag och lite annat måste fixas också. Men med mycket envisa och gott mod går det mesta att genomföra.

Min prinsessa hade februarilov så jag åkte dit. Vi bestämde oss för att kolla på tapeter och att laga middagen gemensamt. Hon var mycket bestämd när det gällde hur tapeten skulle se ut. Vi konstaterade snart att någon tapet enligt hennes önskemål kunde vi inte finna i den affären och fortsatte utflykten till ICA-Maxi för att handla det vi behövde för middagen. I den jättestora affären gick jag omkring med en kundvagn som stöd. Min entusiastiska springare valde och hämtade varorna.

Torskrygg med broccoli

Torskrygg med broccoli

Tapeterna hade grejats och jag fick chansen att vara med och hjälpa till. En hel stad växte fram på den ena väggen. Ett stort svartvitt foto över ett upplyst New York, en lamp-prydd bro och tvillingtornen i fokus kom att pryda den ena väggen. Kortsidans vägg med fönstret målades kolsvart. Det blev jättefräckt. Hon hade många bryderier om hur hon skulle kunna göra det lite mindre killigt. Kanske lite rosa här och var. Många små olikfärgade fotoramar på kompisarna skulle kunna sättas upp som ett hjärta. Gissa om farmor tyckte det var kul att få delta i fantasierna.

N.Y in night-light

Night in N.Y

Med avbrott för lunch höll vi på att tapetsera och måla från klockan 11 till klockan 17. På med plastskydd över golv och soffa. Sedan putsning av den gamla vävtapeten. En reparationstapet måste upp som skydd under fototapeten. I väntan på att det skulle sätta sig kunde vi måla den svarta väggen och äta lunch. Torktiden före ny målning var 4 timmar, så nu kunde vi fortsätta med fototapeten. 6 delar måste klippas till och sättas upp i bestämd ordning. Till sist skulle ytterligare en målning göras innan allt var klart. Då kunde vi sätta den mörkgrå soffan på plats. Ja, hela rummet i övrigt är vitmålat, så det är inte så illa som det låter.

Det blev mycket träning. Upp och ner från golvet i samband med att tapeterna skulle mätas, klippas, rullas på klister och sättas upp på väggen. Men så fantastiskt kul. Jag hoppas jag får vara med fortsättningsvis också, men det finns viss risk att farmor blir för entusiastisk ibland.

2 svar på ”Farmor med överskottsenergi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.