Styr ditt eget liv

Det var en befriande artikel jag läste i Göteborgs-Posten nu på morgonen: ”Friskare efter krisen”. Precis så tycker jag och den principen har jag alltid försökt att leva efter. Det är inget enkelt och bekvämt liv, men tusan så mycket roligare än att bara gå och dra och vantrivas.

"Friskare efter krisen" artikel i GP

"Friskare efter krisen" artikel i GP 2012.02.15 skriven av Hanna Johansson

Artikeln handlar om en Saab-anställd som tog tag i sitt liv när han tröttnat på att gå och må illa i samband med Saabkrisen. Han säger att det senaste halvåret, då räkningar skulle betalas och ovissheten om lönen blir utbetald eller ej, varit det mentalt mest påfrestande som han någonsin genomlidit. Han gick på en föreläsning med triatleten Jonas Colting som handlade om livskvalitet och alla val vi ställs inför. Han bestämde sig för att inte gräva ner sig och sitta på kontoret och deppa utan fokusera på det han kunde påverka själv. När jag läser artikeln igen tänker jag på alla dem som sitter där hemma eller på ett arbete där de vantrivs. Jag skulle vilja be er: LÄS ARTIKELN!. eller gå in på Coltings hemsida på. http://colting.se/pdf/forelasning_nakna_halsan.pdf

Det finns så ofantligt mycket roligt att göra här i livet. Den Saab-anställde Fredrik Adamsson valde att bygga en stenåldersbana. Han kliver ur sängen varje lördagsmorgon för att springa ett varv runt stenåldersbanan.Han säger att ”Nu är jag gladare, piggare och det är jädrigt skönt att få göra något nytt”.

Nu när jag kommit igång med min träning känner jag mig pigg varje dag. Jag läser tidningen i sängen, äter frukost och vet att jag har bara ett par timmar på mig innan jag måste ge mig iväg till stan för att träna. De timmarna använder jag till att planera och bestämma mig för dagens sysselsättning. Jag har byggt upp så många roliga intressen nu sedan jag slutade som revisor, att jag sällan känner mig overksam. Allt förutsätter att jag har humöret med mig. Humöret kräver bra grogrund för att trivas och den grogrunden finner jag i träningen just nu.

Träning med balansboll

Träning med balansboll

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.