Träning på Primärvårdsrehab

Å så mysigt det var att få träffa sjukgymnasten Sara Toolanen på Primärvårdsrehab i Majorna. Hon var så engagerad och intresserad. Jag har saknat något slag av bra träning för min dåliga gång ända sedan jag var tvungen att sluta på Olskrokens Rehab i våras. Man får ju inte gå på sådana här ställen mer än en viss tid. Enligt sjukgymnasten på Olskroken fick jag gå dit i 8 veckor och enligt Sara får jag gå i tre månader. Eftersom det är genom landstinget, alltså i mitt fall Västra Götalandsregionen, så behöver jag bara betala vanlig sjukvårdspeng 80:- per besök upp till frikort 1.100:-. Det är ju helt fantastiskt billigt jämfört med om jag skall träna på vanligt gym. Nackdelen är förstås att man har en så begränsad tid. Men i Göteborg har vi så himla många att välja på

Primärvårdsrehab i Göteborg

Primärvårdsrehab i Göteborg

Det finns liksom inget att skylla på mer än att man inte har lust att träna. Får jag träna med proffsig personal i flera veckor på hösten och sedan också på våren så är det helt fantastiskt. Jag har ingen aning om det funkar så att man kan växla mellan de olika ställena, men jag provar så långt det går. Det kan ju inte vara farligt att bli utkörd. Bra lite skämmigt. Jag kanske blir sedd som att jag utnyttjar systemet. Om någon vet, så var hygglig att berätta.
Sara som jag träffade idag var helt fantastiskt engagerad. Hon kollade mina svagheter, som ju är främst vänsterbenet och balansen. Så visade hon mig gympasalen och berättade att här kommer jag att få träna i grupp tisdag och fredag varje vecka, lett av sjukgymnaster. Idag var det bara individuell information. Jag fick en ny tid för ytterligare ett individuellt besök. Då skall Sara ha lagt upp ett förslag på min träning och så skall vi gå igenom det i gympasalen. Sedan är det upp till mig att se till att köra en timma två gånger i veckan i tre månader. Det skall bli så himla kul att känna hur jag kommer att utvecklas. Jag hoppas min gång runt gärdet och dagiset blir lättare i takt med träningen.

2 svar på ”Träning på Primärvårdsrehab

  1. Eftersom det går på frikort till slut så måste ju sjukgymnasterna redovisa till försäkringskassan för att få ut full ersättning. Så om det är nån som kommer att reagera så är det väl försäkringskassan. Men om det är olagligt det vet jag inte. Jag själv har inte så mycket att välja på eftersom det här inte finns mer än ett rehab ställe…. Så jag går på gym o pensionärspriset är endast 149 kr per månad o då kan jag gå hur mycket som helst. Jag går 3 ggr i veckan och det blir ca 12 – 15 ggr i månaden dvs ca 10 kr per gång. Det är billigt tycker jag. Rehabpriset kommer att höjas till 100 per gång nu.

  2. Ett tillägg: när jag gick på rehab så hade de en begränsning på antal ggr, fick gå Max 8 ggr på Red Cord, Max 8 ggr på yoga o Max 8 ggr på akupunktur
    Och Max 8 ggr på styrketräning.
    Yoga och Red Cord gjordes inom samma period dvs direkt efter varandra. Kanske var OK eftersom det var olika typer av behandlingar. När det gällde styrketräningen så var jag tvungen att fortsätta på gym istället. Så vad de har för regler vet jag inte. Här verkar det vara antal ggr inom en viss terapi som gäller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.