Rehabilitering på Sommarsol

Efter några regniga höstdagar skiner nu solen från en klarblå himmel. Jag går min dagliga halvtimmespromenad. Samma sträcka varje gång. Runt den stora ängen, uppför backen förbi dagiset och nerför till hälsostigen som löper fram förbi vårt hus. Jag tänker på varenda steg jag tar. Hur jag sätter i hälen, hur jag svajar med kroppen för att få över kraften för att lyfta benet för nästa steg och hur jag tar ut steget med rakt bakben. Det är mycket att tänka på. Några sällskapspromenader kan det aldrig bli tal om. Då skulle jag tappa fokus och gången skulle inte alls bli bra. Efter att ha avverkat den vanliga slingan tar jag en liten extra sväng för att se hur de två stora fågelmålningarna ser ut utifrån vägen när de står med baksidan utåt i fönstret. Det ser inte särskilt fint ut. Jag kanske får tänka om. Kanske kan jag sätta upp affischer på utsidan. Det bästa vore om de stod eller hängdes på ett annat ställe. Men var? Det är mycket att fundera över nu när utställningsdagen närmar sig. Jag är glad över att det spås vackert väder hela helgen.

De tre stora fågelmålningarna

De tre stora fågelmålningarna

De tre största fågelmålningarna skall ju stå utomhus och det hade inte varit särskilt kul om det regnade på dem. Då hade vi fått hänga dem på garageväggen. Men det blir roligare med fåglar som flyger omkring inne under pergolan bland alla fågelholkar och fågelmatbord som finns upphängda där. Grillen står på plats där bredvid. Kanske våra barnbarn blir sugna på en korv. Plötsligt slår det mig att posten nog kommit nu och promenerar iväg till brevlådan. Äntligen ligger kuvertet som jag väntat på från Sommarsol i lådan.

På väg in tar jag ett alldeles rött äpple från trädet. Jag håller mig lite på sträckbänken. Tar lugnt av mig skorna och går in i vardagsrummet innan jag öppnar kuvertet. Jag läser: Sommarsol tackar för min bokning av rehabilitering och säger sig ha nöjet att bekräfta min ankomst den 2 oktober till den 23 oktober.  PUH som jag väntat. Nu måste jag boka om tandläkaren och homeopaten. Allt jag skrivit in i min almanacka som jag skulle göra under oktober månad måste strykas. Det skall bli fantastiskt att få komma till Sommarsol och bara få tänka på min egen träning. Ni som läst min blogg från början vet att jag startade mitt första inlägg den dag då jag för två år sedan packade och åkte iväg till Sommarsol. Jag hade varit på Sommarsol två år tidigare och vantrivts. Därför bestämde jag mig för att det skulle inte få ske igen. Jag skulle i alla fall ha det trevligt med min blogg. Men jag fick tre härliga veckor med ett gäng supermysiga människor. Jag kommer att berätta under alla tre veckorna om hur vi har det. Och jag tror det blir lika fantastiskt som för två år sedan.

2 svar på ”Rehabilitering på Sommarsol

  1. Så roligt att du ska till sommarsol i oktober då ses vi igen. Har också beviljats dessa veckor. Har legat på latsidan under sommaren så det behövs att komma igång med träning.
    Vi ses Rose-Marie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.