Pensionärsmorgon

Klockan är halv elva på förmiddagen och jag har inte fått på mig kläderna ännu. Det är så mycket att pyssla med innan duschandet. Jag vet att efter att jag duschat blir kroppen så trött. Därför drar jag mig för det i det längsta. Jag skall bara…………………

Verandan, min ateljé

Verandan, min ateljé

Jag äter frukost och läser morgontidningen i verandan i bara morgonrocken. Morgonens ljus nu är fantastiskt. Allt det svarta är på väg bort. Glädjen sprider sig i kroppen. Jag ser mig omkring och plötsligt känner jag att det där med kapporna är min stora lycka. Allt det där som jag inte kan försvinner i tanken. Jag fylls bara med tankar på allt jag kan göra. Och det finns här – runt omkring mig.

Material till kappa nr 4

Material till kappa nr 4

Men inte nu. Jag har några måsten först innan jag kör igång med syendet. Jag bär in nya sängkläder till gästrummet. Bädda får jag greja sedan. Där skall kusinen med man sova i natt. Vi skall bjuda på middag och sedan gå på Duvemåla på operan. Jag tar ner den torkade tvätten från torkskåpet och lägger på plats. Jag stryker inget. Det är många år sedan jag bestämde mig för att det där med att stryka är slöseri med kvinnokraft. Är det alltför skrynkligt när jag skall ta det på mig, så får jag stryka det då. Jag hittade ett lätt sudoku i GP. Jag är inte särskilt bra på sådant där men jag tränar ibland. Nu vet jag i alla fall hur man skall göra.

Carmen Curlers

Carmen Curlers

Att varje ruta skall ha ett till nio visste jag inte från början. Men med den kunskapen blev det lite lättare. Min svägerska tar sig an de svåraste. Med lite mera träning så skall väl även jag komma dit. Men puh vad tiden går fort.
Nu är klockan nästan lunchdags.  Nu måste det bli dusch och så upprullning av håret. Jag rullar håret med mina gamla Carmen Curlers som jag köpte för snart 50 år sedan. Jag har två saker som är nästan lika gamla som min äldste son. Det är symaskinen Husqvarna 2000 och Carmen Curlers. Otroligt att de hållit så länge och att jag fortfarande har så stor nytta av dem. Att rulla upp håret är bra träning för både händer och armar. Sedan måste jag slutföra granskningen av VSA´s bokföring. Jag började med det i går kväll men har några timmar kvar innan den är klar. Kanske kan jag hinna med att sy fast kragen på kappan också innan bestyret med gästerna kör igång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.