Funktionshindrad i London – funkar det?

Min entusiasmerande brorsa dök upp till frukosten helt plötsligt. Han blev serverad havregrynsgröt med mjölk och nyplockade jordgubbar i vår fina veranda. Han berättade att han hade varit på Säve flygplats och fixat ytterligare en biljett på Ryan Air. Tonårstjejen hade ändrat sig. Nu skulle också hon åka med sin pappa. Det är en ynnest att få med sig tonåringar på semestern, sa han. De skulle flyga till Marseille f.v.b till San Tropé. Jag drogs med i semestersnacket. När han berättade att de skulle till London under OS och gå på Queen-musikalen We will rock you, då blev jag jätteavundsjuk. Jag är en jättestor fan av Queens musik och springer gärna på all sådan underhållning. Gå in och lyssna så kommer även du att ryckas med

http://www.youtube.com/watch?v=yB9i74etxfU

We will Rock you - Queen

We will Rock you – Queen

Det är vid sådana här tillfällen jag känner mig handikappad. Hur skulle jag klara att ta mig dit, hur skulle jag klara att ta mig från flygplatsen till stan, till hotellet, till musikalarenan och in i musikalarenan? PUH, så många funderingar. Jag vet inte ens vad man säger om att jag vill ta med en mini-elrullstol.

minimoppe

minimoppe

En av tjejerna i Saxnäs hade en sådan här elmoppe. Hon gav sig ut i snön och tog sig fram så gott som överallt. Alla ni som vet att inte se några hinder, hjälp mig att förstå att det går. Kan jag ta mig till London med en sådan här moppe på flyget? Hur klarar jag att ta mig fram i London? Är det tillgängligt för funktionsnedsatta? Snälla svara snart så jag kan boka biljetten till Queen. Jag skulle så gärna vilja sjunga med och känna att det är ”No time for loosers, cause we are the champions” i hela kroppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.