Ansökan till Konstskola

Första dagen på kursen i att ansöka till konstskola är avverkad. Vi började klockan åtta med presentation av de två lärarna som höll i utbildningen och oss själva, sju personer.

Ansökningskurs till Göteborgs konstskola

Ansökningskurs till Göteborgs konstskola

Sedan visades vi runt i lokalerna där Göteborgs konstskola ligger på Första Långgatan i Göteborg. Vi såg alla arbeten som eleverna höll på med och var de satt och arbetade. Sedan började den första övningen. Vi fick sitta mitt emot varandra i rad. Ena raden skulle teckna av den som satt framför. Vi började med ansiktsformen under en och en halv minut. Sedan fick vi byta till platsen bredvid och teckna på den skissen som hörde till den stolen och teckna av den person som satt framför den stolen. På så sätt tecknade alla på alla bilder. Det blev faktiskt ganska bra. I alla fall så pass likt att vi kunde se vem som var vem och det är väl inte så illa så här första gången.

Arbete i full gång

Arbete i full gång

 

Sedan var det kafferast. Det var ett trivsamt gäng och våra lärare berättade om skolan. Under eftermiddagen fick vi i uppgift att teckna av ett stort stilleben och efter det skulle vi måla detsamma. Jag fick så mycket beröm att jag frågade om jag ens behövde gå i skolan. Ja visst de berömde alla andra också. Det var en fantastiskt härlig dag och jag ser fram emot morgondagen med stor spänning. Jag har plockat fram tidningsartiklar om mina utställningar, vernissagekort och visitkort, berättelsen om mig själv och så har jag lagt över en hel drös med målningar på ett usb-minne. Jag vet inte om det var tänkt att vi skulle göra så men jag chansar. Det kan ju inte bli mer än nej och så får jag med det hem igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.