Träning med MS

Jag börjar dagen med töjprogrammet som jag fick med mig från Vintersol.

Ingången till Vinterso. Vi bodde i höghuset vån 14 i bakgrunden

Ingången till Vinterso. Vi bodde i höghuset vån 14 i bakgrunden

Nu har jag utökat det med ytterligare några övningar som jag lärde mig av fysioterapeuten Lena på Sahlgrenska igår eftermiddag. Att ligga på rygg och dra knäet upp mot hakan. Först det högra sedan det vänstra. Det vänstra är superjobbigt eftersom det är det benet som inte funkar efter ett skov som jag fick för drygt 15 år sedan. Det vill till att träna så avslappnade muskler, men det skall nog gå. I alla fall lite.

Här hade vi töj-träningen på Vintersol

Här hade vi töj-träningen på Vintersol

Man får vara nöjd med det lilla i vår ms-situation. Och så skall jag nästan sätta mig på en pall tio gånger. Jag skall fokusera på mitt vänstra ben så att det blir rätt tränat. Knäet orkar inte så det vill alltid vika sig inåt. Det är det som jag måste träna upp. Det är verkligen super-superjobbigt. Jag avslutar morgonpasset med att trampa ett par minuter på cross-trainern. Det var det. Nu är det vila som gäller. Jag sätter på min älsklingslåt At Last med Etta James. Lyssna på den och ni blir alldeles varma i hela kroppen. Har ni sedan tid och lust till mer fin musik så lyssna till Eva Cassidy och Melody Gardot. Efter det avslutar jag med någon slags idiandans till låten Cream med Prince. Det gör gott för en trött kropp. Angående Cream så blev jag intervjuad för en tid sedan om min MS. Så här blev intervjun:

Det gäller att hitta glädjeämnen som gör vardagen lättare och gladare. Träningen är en del av detta. Kanske leder det till att jag blir av med mitt onda i höger ländrygg. Fysioterapeuten Eric sa ett år men jag skall med träningens hjälp bli av med det inom ett halvår. Vi får väl se vad som hänt till sommaren. Mitt golfkort gäller till och med augusti. Får jag användning för det blir jag överlycklig.

Bougainvillean i Vintersols trädgård

Bougainvillean i Vintersols trädgård

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.