Vintersol nästa år igen

Efter min numera dagliga morgonrutin med töjningsprogrammet från Vintersol och frukost, lite GP-läsande och i ordningsställande av mig själv så var jag fit for fight för att ge mig av med plåtburken (min bil) till Sahlgrenska för träning. Jag fick frikort på Vintersol så all träning är gratis nu fram till sent i höst. Träningen på Sahlgrenska för fysioterapeuten Eric två gånger i veckan är trevlig. Där träffar jag flera andra ms-människor. Det blir mycket snack om ms naturligtvis och det kan verka lite tjatigt, men alla har sin egen version och alltid dyker det upp något nytt som man kan dra nytta av. Å jag älskar att träna. Jag blir alltid glad och pigg efteråt. Och jag känner lite grand redan att det onda i ländryggen så smått börjar ge sig.

En av mina roller i Teater Kattma

En av mina roller i Teater Kattma

Nästa besök för dagen var hos regissören Hans Sjöberg som styr och ställer i Teater Kattma. Han har varit på Vintersol alla år sedan 2002 och har mycket att berätta om hur han skriver sina ansökningar och hur han manövrerar sig fram inom Vintersols väggar. Så nu känner jag mig väl förberedd. Men han sa också att om jag vill söka för våren 2017 är det bättre att vänta tills efter sommaren. Eftersom jag fått avslag 2011 och 2013 och 2015 så känner jag mig osäker om det skulle kunna bli ett ja för nästa år. Därför skall jag för säkerhets skull satsa på poliklinisk rehabilitering även nästa år. Hans säger att det kan de inte säga nej till. Men skulle det bli ett nej även för poliklinisk behandling så får jag väl ta det privat. För nu har jag bestämt mig. Jag har redan hyrt en lägenhet i huset bredvid det hus vi bodde i nu i januari-februari.

Här i höghuset, strax utanför Vintersols portar, har jag hyrt för februari 2017

Här i höghuset, strax utanför Vintersols portar, har jag hyrt för februari 2017

Jag letade på internet och hittade bara en mängd uthyrda lägenheter. Det verkade som om allt redan var uthyrt t.o.m april 2017. Då blev jag livrädd och trodde det var kört för vår del att få komma till Teneriffa. Så fick jag ett meddelande från Carina som jag träffade på Vintersol. Hon visste att jag sökte med ljus och lykta. Lägenheten hon hade hittat var jättefin så det var bara att slå till direkt. Skulle det bli så att jag mot all förmodan får möjlighet att komma och bo på Vintersol så får jag väl vända mig till bekantskapskretsen och fråga om någon är intresserad att ta över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.