Sömmerskor önskas för arbetsträning

Nu är jag fit for fight igen efter gårdagens pärs av biverkningarna från Fampyran. Strax efter klockan åtta i morse bar det iväg till arbetsförmedlingen för diskussioner om fortsatt arbetsträning. Ja det gällde inte mig utan min sömmerskepartner.

Imorgon blir den första kappan klar

Imorgon blir den första kappan klar

Jag blev glad över att hon får fortsätta ett tag till. I första hand fram till utställningen i kulturhuset Vingen i Amhult den 13 september. Och kanske kan det bli förlängt. Jag hoppas verkligen på det, för projektet vi håller på med är inget litet projekt. Kanske lever jag i det blå, som tror att jag skall ro iland ett sömnadsprojekt och sälja kappor, jackor och väskor som vi syr bl.a  av pappas slipsar och mammas vävtyger. Jo visst kompletterar vi med nyinköpta tyger också men det är kul att använda framför allt pappas slipsar. Med fem barn som gav skjortor och slipsar i julklapp, i födelsedags-

Pappas slipsar

Pappas slipsar

present och farsdag under nästan alla år så blev det till sist ett stort lager. Nu hänger alla slipsarna här och vi plockar efterhand och pusslar ihop dem med olika tyger.
Jag hade med mig en väska till Arbetsförmedlingen för att visa vad vi höll på med och passade också på att fråga om de hade några arbetslösa sömmerskor som behövde arbetstränas. Hon förde in uppgifterna om mitt aktiebolag. Kanske kan vi få fler arbetskamrater. Vi kommer att sälja med hjälp av en hemsida som är under konstruktion och när beställningarna rasar in under vintern, då gäller det att vara beredd. Eller så får vi själva gå omkring med många kappor. Men vi har himla kul och det hjälper bättre än alla mediciner i världen.

6 svar på ”Sömmerskor önskas för arbetsträning

  • Visst är det spännande. Du är hjärtligt välkommen att se vår utställning av målningar och silversmycken och kappor, jackor och väskor som vi sytt och som visas med mannekänger den 13 september i kulturhuset Vingen i Amhult i Torslanda

 1. Kommer du att ha någon försäljning efter utställningen av de super fina kapporna?? Jag är intresserad.Har också MS sen 2007 men diagnos 2011.Jag har heller ingen bromsmedicin,blev jättedålig av Avonex.-Känner igen dina symtom har stora ögonbesvär nu sedan några månader.Samtidigt misstänker de att jag har SLE med Sjögrens ,Raynauds symptom Samt osteoporos.Det räcker nu tycker jag.Är sjukskriven nu men hoppas att jag ska kunna komma tillbaka till någon form av arbete.

  • Ja visst kommer vi att ha försäljning. Det kommer att ske vid utställningarna den 13 och 14 september. Vi skall greja en hemsida och sälja genom den också efteråt. Du är hjärtligt välkommen till utställningen. Där kan du ju prova och verkligen se att kappan som du väljer passar. Eftersom vi syr alla kapporna olika i olika storlekar måste de provas och man måste känna att de sitter bra.
   Bor du i Göteborg och klarar av att sy så kanske du kan komma till oss och sy. Men vi har inga pengar så det måste gå genom Arbetsförmedlingen. Jeanette som jobbar här nu går på arbetsträning, som det heter. Det roliga hjälper till att stå ut med det bedrövliga i livet – förutsatt att man alls orkar naturligtvis. Jag önskar dig en riktigt trivsam midsommar.

   • Tyvärr bor jag 3o mil ifrån dig annars hade det varit trevligt att både kunna hjälpa till att sy o se utställningen.Men jag får följa din blogg o se hur det går för er med de fina kapporna.Trevlig Midsommar på Sveriges framsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.