Konst med minimalism

Ännu en dag hos Natalia på VSA. Nu har vi bestämt att jag skall måla måndag-tisdag-onsdag-torsdag klockan 11-13.30. På fredagarna har jag vattengympa klockan 12-13.
Idag diskuterade vi igenom mitt måleri. Det där med minimalismen är besvärligt för mig. Det abstrakta tillsammans med minimalismen blir liksom ingenting kvar i mitt huvud att hänga upp intresset på. Jag gillar abstrakt men då måste det åtminstone vara mycket färg. Jag tyckte först att det verkade jättetråkigt. Vi har stakat ut ett mål. Jag måste ha en idé, en väg att följa och ett mål i sikte. Jag måste också veta ungefär hur vägen skall se ut. Den här sortens måleri är så avvikande från det jag gjort förut att jag måste diskutera mycket innan jag fattar hur jag skall gå till väga. Nu har det börjat lossna lite efter alla diskussioner. Jag målar i olja nu. Stora och små dukar. Få färger. 15 stycken skall bli klara innan utställningen. Alla 15 skall överensstämma med varandra. I färg, form och bild. Det är en stram plan. Jag tror kanske att jag kommer att bli supertrött på att vara så inrutad. Därför måste nog utställningen bli ganska tidigt i vår. Kanske redan i april. Natalia säger att det jag hittills gjort blir superbra. Kanske tycker också jag det en dag. Men jag har bara en klar, två nästan klara och en påbörjad. Nu har jag lite kommit underfund med hur jag skall gå till väga. Formen är viktig. Och genom att måla bakgrunden i en annan färg, ser jag hur formen skall vara. Jag vänder och vrider, upp och ner. När väl formen har bestämts så skall färgen göra sitt. Jag har hela helgen på mig att förbereda inför nästa veckas alster. Oljan torkar så långsamt så jag måste ligga lite före och ha många dukar på G samtidigt.

På hemvägen tar jag en sväng inom Musikens hus. Jag älskar deras vegetariska mat och soppa. Idag, torsdag, är det ärtsoppa som vanligt. Den är supergod.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.