Iordningsställaredagen

Idag är stora ordningsställaredagen. Nu är jag där igen. Jag får ofta jättelust att plocka i skåp som behöver ses över. Vi lägger saker på platser där de egentligen inte hör hemma. Till slut har det samlats på hög och vi hittar det inte längre. Att ha ordning i skåpen är det bästa jag vet. Jag känner mig riktigt vågad när jag gör mig av med sådant som känns onödigt. Sådant som har legat länge utan att ha behövts. Nu har jag blivit så gammal att jag vågar mer. Jag har liksom inget att spara för. Våra barn är inte ett dugg intresserade av det som vi tycker är bra att ha. De klarar att köpa själv nu. Och jag tror att själva köpandet är grejen. Hur kul är det att alltid få andras grejer. Det är ju mycket roligare att knalla runt i affärerna och hitta nya moderna fina saker som de själva väljer ut.
Det värsta för mig är att slänga ”viktiga” papper. Men när jag tänker på att när jag går bort så är det kanske inte så kul att läsa mina gamla ungdomsbrev. Och att se gamla deklarationer sedan 40 år tillbaka. Eller verifikationer och bokslut för mitt aktiebolag sedan 1991, då jag startade bolaget. Det är väl dags nu att jag gör mig av med det.
Visst är det skönt att bara pyssla hemma. Att se att lådorna töms på allt gammalt onödigt. Jag njuter. Mitt i arbetet bryter vi av med en härlig skinkmacka och ett glas mjölk.

Mina julklappar

Mina julklappar

Det blåser kraftigt ute. Vi hade tänkt gå på bio igår och idag, men hu så bedrövligt att ge sig ut nu. Igår var det förkylningen som tog över. Idag är det den kraftiga blåsten. Det är mitt på dagen och vi har alla ljus tända. Jag fick ett presentkort i Akademibokhandeln i julklapp. Och en ny bo att läsa och en ny ljudbok.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.