Göteborgs Konsthall nästa

Yoga klockan 10 som vanligt. Det är mjukyoga på torsdagar. Mjuk är inte rätt ord för hur jag ser ut när jag skall vika mig framåt med båda benen framåtsträckta. Jag är stel som en pinne. Jag kikar lite på de andra och tycker mig se att de ligger hopvikta som fällknivar, medan min överkropp står rakt upp. Jag andas precis som Anette säger att vi skall göra för att vi lättare skall kunna slappna av och efter hand komma djupare ner. Jag sitter rakt upp som en fura. Det vill inte släppa därbak i ländryggen hur mycket jag än andas.

GP-guiden berättar om min konstutställning.

GP-guiden berättar om min konstutställning.

Efter att yogan tog slut och jag åkte vidare med bilen till VSA för att måla, så repeterade jag alla 12 yogarörelserna. Jag ville minnas dem för att kunna använda dem hemma. Kanske kan jag träna upp den där ländryggen så också jag ligger som en fällkniv till hösten.

 

I fyra timmar målade jag på den sedan långt tidigare påbörjade målningen. Något var fel i formen så jag gick in i Wikipedia och kollade hur fåglar ser ut när de skall landa.

Eagle  akryl  Pris: 4.000:-

Eagle akryl Pris: 4.000:-

Jag såg hur vingarna sträcks upp och hur benen vinklas framåt. Sedan skissade jag fram hur fågeln skulle målas. Penseldragens riktning har betydelse liksom hur färgerna blandas och hur skuggorna läggs beroende på varifrån ljuset kommer in. Jag lär mig massor av Natalia. Hon är fantastisk. Med små råd kan hon vägleda. Man förstår vad som ser fel ut och vad som kan göras bättre. Nu var målningen klar. Jag kunde inte komma på mera. Rörelsen hade kommit fram och de sista små detaljerna gjorde susen.

Utställning i Kulturhuset Vingen, Amhult, Torslanda t.o.m den 29 mars 2014

Utställning i Kulturhuset Vingen, Amhult, Torslanda t.o.m den 29 mars 2014

Jag föreslog en av de andra som också målar stora målningar, att vi skulle fixa en samlingsutställning i Konsthallen i Göteborg. Konsthallen tillhör ju oss alla, så varför skulle inte vi också kunna finnas med där. Natalia höll med. Så det får bli Konsthallen nästa. Just nu får jag nöja mig med Kulturhuset Vingen i Torslanda och det är inte så dåligt det heller. Jag åkte raka vägen till Vingen och kompletterade fågelsamlingen med de två senaste alstren. En vecka kvar på utställningen. Det är så himla härligt att se sina målningar hänga i ett så stort fint upplyst rum med jättefönster längs hela ytterväggen. Jag njuter verkligen av det jag håller på med. Det ger mig så mycket tillbaks i livsglädge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.