Dag 4 Pompidou-centret

Det regnar. Det har jag inte alls planerat. Men när jag tittar närmare så passar det jättebra in just idag. Bildresultat för les halles parisVi skall till den gamla marknadsplatsen Les Halles. Det är nu ett modernt underjordiskt köpcentrum. Vi knallar neråt i riktning mot Louvren. Det är lätt. Vi tar omvägen förbi operan. Då vet vi att vi kommer rätt. Därifrån följer vi Avenue de l´Opera raka vägen i riktning mot Louvren. Bildresultat för les halles parisVi tar av vid Rue Saint-Honoré och kommer fram till Les Halles. Hissen för oss ner till köpcentrat. Till vår stora besvikelse hittar vi samma affärer som hemma. Det var H&M och alla de andra kända som finns överallt. Så det blev ett kort besök och vi bestämde oss för att ta oss in på ett café undan regnet för en kopp kaffe strax i närheten.

Utsikten från restaurang Georges vid Place Georges Pompido

Utsikten från restaurang Georges vid Place Georges Pompido

Nu väntade Centre Georges-Pompidou. Jag hade beställt bord på restaurangen högst upp i byggnaden. Utsikten var fantastisk. Liksom maten. Liksom notan. Men det var det värt. Jag var så överraskad över mitt restaurangval. Jag hade beställt på nätet och hade ingen aning om var restaurangen låg. Vi frågade oss fram och hamnade högst upp på översta våningen av muséet. Vi blev lotsade fram till hissen, genom en säkerhetskontroll, vidare in i nästa hiss och fram till restaurangen. Det kändes superlyxigt. Alldeles speciellt efter att ha sett den superlånga ringlande kön utanför muséet.

André Masson 1896-1987, La Résistance, 1944

André Masson 1896-1987, La Résistance, 1944

När vi ändå var där så tog vi en sväng in i muséet och tittade på konsten. Det var verkligen en blandning av allt. Vi avslutade dagens promenader i området Marais där en mängd små intressanta klädbutiker med kläder av det lite ovanligare slaget ligger.

Yves Klein, Blue

Yves Klein, Blue

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.