Träning hellre än städning

Jag har just kommit hem från vattengympan som startar varje torsdag morgon klockan 8. Jättemysigt som vanligt. Alla de andra damerna var där. Jag tror jag är bland de yngsta. Alla gör det de klarar. Några armar klarar inte att komma ovanför vattenytan och några kör armkarusellen i ultrarapid. Men vad gör det. Det viktigaste är att man tränar så långt som möjligt. Några är mormorsmor och då har man väl rätt att göra som man vill. Gympafröken står vid bassängkanten och entusiasmerar, lite till, lite till, lite högre och lite snabbare.

vattengympa i Vejbystrand

Vi försöker att följa takten i musiken. När Kikki Danielsson kör igång sin joddlarlåt och vi skall snurra armarna under vattnet får vi jobba hårt och Bobbysocks med La de svinge låter oss heller inte stå stilla.
Jag tar en extraträning med några gånger simning fram och tillbaka i bassängen. Det brukar bli uppemot 4-5 vändor. Idag hade vi så mycket att prata om så det blev bara en. Monica berättade om Allégårdens olika arrangemang. Det lät intressant. Jag skall gå in på deras hemsida och se vad de har att erbjuda. Kajsu tyckte vi skulle ta en fika efteråt men Göran satt hemma och väntade på att komma iväg. Han tog emot den nya städerskan som kom klockan 9.
När jag kommer hem är hon i full gång. Spannen står innanför dörren och jag känner hur gott det luktar

Hon säger att hon saknar såpa, toalettrengöring och trasor i olika färger som skall användas på olika ställen. Det måste jag skaffa till nästa gång. Det är viktigt att hon får de grejer hon behöver för att hon skall känna att hon gör ett bra jobb.
Jag är så himla tacksam över att hon är här och städar. Masha, som hon hette idag och som jag hoppas hon kommer att heta även fortsättningsvis, kommer från Hemfrid 3 timmar var fjortonde dag och efter Rutavdraget kostar hon 230:-/timmen. Det är värt varenda öre och själv skulle jag aldrig klara av det. Jo men det skulle ta mig en hel vecka. Jag klarar bara att ta lite då och då och sedan måste jag sitta och vila en stund. Usch det skulle vara bedrövligt. Jag skulle heller inte klara att hålla humöret uppe. därför prioriterar jag träningen och allt roligt som jag gör. Jag är glad alla dagar och jag träffar jättemånga trevliga människor. Göran tycker nog att han kan klara det, men han jobbar heltid och är ganska trött när han kommer hem. Jag tycker vi kan unna oss det på äldre dar, eller hur?

Blåfotade sulor på Galapagos

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.