Överraskningsfest

Klockan 15 stod vi och väntade på att bussen skulle komma. I god tid såsom alla andra pensionärer. Jag litar inte på min kropp och känner ofta att jag måste vara ute i god tid för att vara säker på att hinna. Det går liksom inte att springa ikapp om det skulle bli sent. Min elmoppe lyftes in i bussen. Precis så som jag hade förutsatt. Har man hjälper med sig så klarar man sig inte själv. Vi bytte buss vid Nordstan. Elmoppen lyftes av den ena bussen och på den andra. Jag hade bara att ta min krycka och handväskan och knalla av och på. Jag känner att det är skönt att i vardagslag ha min egen bil och min elmoppe som jag kör ut från bilen precis där jag behöver. Men nu skulle jag ju bli bjuden. Det var förfest för min födelsedag eftersom jag blir bortrest.
Vi gick och jag åkte elmoppe fram till en restaurang där jag fick en god äppelcider i väntan på att resten av sällskapet skulle ansluta sig. En boulebana hade bokats i en och en halv timma. Vi delade in oss i två lag. Å det var så himla kul. Tänk så mycket det finns att göra trots att jag inte kan gå och balansen inte funkar. Vi vann, men det satt hårt inne. Det var oavgjort ända in i det sista.
Så bar det iväg till nästa rolighet. Jag hade en liten aning om vart det skulle bära hän, men de behöll det som en hemlis ända fram till röda matten vid Kajskjul 8. Vi blev bjudna på middag och en föreställning med Jan Malmsjö, Elena Paparazzo och Claes Malmberg. Maten var supergod. Det väntar man sig ju inte på ett så stort ställe där alla skall ha sin mat på samma gång. Vinet var också gott och underhållningen riktigt mysig. Men det bästa av allt var ändå att vara där tillsammans med min man, mina fina söner och deras fruar. Vi har alltid roligt tillsammans. Diskussionerna rör sig om allt från ekonomi till pensionärsliv och allt där emellan. Vi är inga tystlåtna människor och alla har massor av bestämda åsikter. Jag fick ett fantastiskt fint halsband som en av mina svärdöttrar gjort. Det var en extrapresent. Jag hade tänkt vara bortrest och att bara få min födelsedag avverkad. Men förskottspresenterna kommer, den ena efter den andra. En dag kom en jättefin kofta med posten och idag kom en fantastisk blomsterbukett med bud. Jösses, det hade jag inte väntat mig.
Vi stuvade in elmoppen i bagaget i en taxi och for hem. Lite runda under fötterna var vi allt när vi kröp ner under täcket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.