Ny fart utan piller

Nu är jag på G igen. Utan homeopatpiller. Min son ringde och ville hjälpa till med Wifi så jag kan lyssna på musik på Spotify utan att tänka på att hela veckopengen tar slut.

Symaskinen står och väntar

Symaskinen står och väntar

Då fick jag fart. Det gav mig kraft. Jag körde igång med att putsa färdigt silverbesticken som hade legat på diskbänken i flera dagar. Sedan hade jag tänkt starta med att sy. Symaskinen står fortfarande i skymundan i uterummet under bougainvilleans fina blommor och väntar på att bli använd.  Men jag kom på att jag nog måste greja i ordning i mitt arbetsrum om jag skall sitta där och sy. Nu när jag skulle få trådlöst måste jag också ta bort alla gamla kablar och routrar och modem som tar plats på skrivbordet. Jag har möblerat om i hela rummet nu. Skrivbordet vände jag åt andra hållet och två stycken bokhyllor fulla med pärmar drog jag över golvet till andra väggen. När jag verkligen får lust så har jag sådan kraft att jag kan flytta berg. Det blev jättebra. Och jag fick faktiskt in alla kablarna i rätt hål. Allt funkar. Jag har också ringt till teleabonnenten som lovat skicka mig en ny router med Wifi i. Den kommer i nästa vecka.

Yogainstruktioner

Yogainstruktioner

Igår förmiddag var jag iväg på yoga igen. Det är bara en gång kvar den här säsongen. Jag har memorerat de senaste gångernas övningar och skrivit ner dem. Så nu kan jag fortsätta själv tills yogan startar igen i slutet av januari nästa år. Jag klarar alla övningar bra förutom en. Det är den då vi skall sitta med rak rygg på golvet med benen rakt fram. I nästa övning skall vi sitta på samma sätt men med benen raka, fast särade,  framåt och så skall vi böja oss över vänster ben och sedan över höger ben i takt med andningen. Det går inte alls. Jag klarar inte att sitta upp, utan faller bakåt och orkar inte hålla mig upprätt. Så det har jag att träna på nu fram till januari. Det skall bli kul att se vad den träningen ger.

Electrolux assistent

Electrolux assistent

Morotskaka

Morotskaka

Efter att ha kommit hem från yogan gick jag förbi hinken med alla upptagna morötter, som stod i tvättrummet med en påse ovanpå. Det måste jag ju ta hand om. Jag tog fram ett recept på internet på morotskaka. Min man bar fram den gamla Electrolux-assistenten som jag övertagit från mamma. Jag såg den på Röhsska museet när jag var där för ett tag sedan. Tänk att jag har en assistent som ställs ut på museum. Den funkar jättebra, men är supertung.
Det blev två fina morotskakor. Den ena har jag frusit in och den andra skall vi ha som efterrätt tillsammans med glass på kalaset hemma hos mamma i helgen. Vi kunde inte låta bli att provsmaka och den var jättegod. Jag är verkligen ingen hejare på att baka, men jag har mina ljusa stunder.
Jag skall laga köttbullar tillsammans med mamma på lördag. Det gäller att hitta på bra sysselsättning som vi kan göra tillsammans. Mamma är gammal husmor. När hon väl kommer igång kan hon plocka fram ur minnet hur det skall gå till. Då är hon chefen. Det känns som lycka i min kropp när jag ser mamma i sitt gamla jag igen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.