Nervryckningar

Det är natt, 23.48, och jag har just genomlidit den förbannade spaticitetscirkusen. Den återkommer natt efter natt, ibland fler än en gång, alltid i det MS-skadade vänsterbenet. Det börjar med en molande värk. Kanske kan det liknas vid restlesslegs. Efter en kort stund övergår värken i spastiska ryckningar. Lår- och vadmusklerna spänns jättehårt och fortplantar sig ner i foten som med ett ryck vinklar sig uppåt. Hela föreställningen varar i ett par sekunder och återkommer i repris var 20-30-e sekund. Denna cirkus kan pågå i en halvtimma, ibland upp till en timma och i värsta fall i flera timmar. Det är en pina som kan medicineras bort. Tyvärr har biverkningarna varit för svåra, med viktökning, depression eller än värre ökad spasticitet som följd. Jag föreslog Marcus Axelsson, min läkare på Sahlgrenska, att jag kanske skulle kunna bli hjälpt med botox. Han tyckte inte det var bra. Enligt vad jag förstod av Axelsson så skulle det döda nervimpulserna i benet helt och det tyckte han inte skulle vara särskilt bra. Han skrev ut Baklofen Mylan 10 mg i stället. Efter några dagars användande fick jag kraftiga gråtattacker och kände mig helt utslagen i ett helt dygn. Återigen dessa biverkningar. Det är gräsligt. Pillren tänker jag återlämna till Axelsson en dag.
Vilken lycka, jag vaknade kl 7.15 och såg ljuset flöda in genom fönstret. Det blev tillräckligt många timmars sömn för att jag skall kunna genomföra det gedigna program som jag har framför mig idag. Handträning också, skall bli spännande att se vad hon hittar på. Jag har ju ingen lust att börja grina när hela gruppen är med.
Dagen slutar 15.15 med kroppskännedom och sedan bär Volvon hemåt över helgen. Härligt

2 svar på ”Nervryckningar

 1. Hej kamrat!!!!
  Om du visste vad glad jag blev när du bjöd in mig till din blogg.
  Har läst en del men inte allt ”ännu”.
  Du har då mycket att före ta dig och det är du värd.
  Roligt att följa din resa och välkommen hem till Götet igen.
  Det där med biverkningar är inte det man önskar sig men ibland är det bara att gilla läget och se över vad är det ” jag ” kan stå ut med.
  Hoppas du nu har mycket krafter med dig hem från din reh. vistelse så du lättare kan möte hösten och vintern som vi vet väntar runt hörnet. Kram!!!!!!!!!!!
  Hoppas vi snart ses. Ingrid

  • Så kul att du tycker om att läsa bloggen. Det är jätteroligt att veta att det finns några som läser det jag skriver. Jag har ambitionen att entusiasmera andra att göra livet intressant även med MS och andra livsvariga ”funktionsnedsatthetshinder”.
   Jag bukar träffa Ole på Dahlheimers ibland och frågar alltid om jag får vara med i hans träning igen. Men han svarar att det inte finns tillräckligt många deltagare. Det vore kul om vi kunde ragga upp ett gäng och starta på nytt. Jag tror det var bra träning – och himla mysig.
   Jag fick jättemycket krafter med mig hem från Sommarsol och håller som bäst på att mobilisera min vardag.
   Vi ses säkert. Må så gott/BM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.