Många nyheter

Klockan 9.30 startade Björn Lundéns skattedag. Det var tidigt. Jag borde ha duschat kvällen före. Nu blev det mycket, alltför tidigt på morgonen. När jag satte på mig skorna på väg ut, alldeles slut men äntligen klar för avfärd, tänkte jag: hur i all sin dar skall jag klara att komma iväg så här tidigt till målarutbildningen torsdagar och fredagar i tre månader? Men det är klart att det går när jag väl är där. Det blir ju superkul.
Nu var det skattedag från 9.30 till 15.30. Jag hade ju varit på Skatteverkets informationsdag för bara drygt en månad sedan. Det blev lite dubbelbokat, men det ena förtar ju inte det andra. Skatteverket framför regelverket och Lundén vrider och vänder och analyserar regelverket. Nu känner jag mig lugn inför jobben som väntar i vår. Jag har ju inte så många företag kvar numera men det är viktigt att inget blir fel. Särskilt nu när de flesta gjort sig av med revisorn. Då blir det bara jag kvar och ingen som granskar. Men jag känner att jag liksom lever upp när jag får ta itu med mitt gamla arbete. Det där med att måla kommer nog aldrig att bli annat än fritidspyssel.
Igår var första dagen på ett nytt jobb. Ett ganska stort åkeriföretag behövde hjälp med att lära upp en nyanställd ekonomiansvarig. De kör redovisningen i molnet. Allt skannas in. Det var nytt för mig. Jag är inte helt säker på att det är det bästa sättet att sköta redovisningen på. Men lite spännande är det att se hur det funkar. För vem är det bra? Kanske är det revisorn som styrt in det i molnet. Med personal på plats verkar det knäppt att behöva skicka upp allt i luften. Men någon sa att man blir aldrig för gammal för att lära nytt.
Idag var också min första dag på vattengympan. Jag hade med mig träningsprogrammet som fysioterapeuten gjort åt mig. Jag tyckte att en halvtimma kan ju inte ge särskilt mycket. Men det var en fantastisk bra träning. Nu så här fem timmar senare känner jag fortfarande att träningen varit ansträngande. Jag är trött.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.