Julavslutning

Lördag morgon. Frukosten är uppäten och melodikrysset är löst. Det var lätt idag. Melodikrysset har blivit en mysig vana så här på lördagsmorgonen. Jag står och stryker de nytvättade köksgardinerna alldeles bredvid köksbordet där Göran sitter med GP och melodikrysset framför sig. Claes Malmberg dök upp som första fråga och gav många bokstäver att börja med. Efteråt ringer jag till Spanien över messenger till min syster och frågar om det gått lika bra för dem. Det känns lite som en gemenskap att veta att de också sitter där med krysset.
Julen är bortplockad. Det var inte alls lika mysigt att gå upp på natten som när adventsstjärnan och alla ljusstakarna lyste. När spasticiteten kör i gång på natten och jag cyklar för att få bort elstötarna i benen kändes det riktigt gosigt med alla julljus. Då är det skönt att ha en Teneriffaresa att tänka på.

Här i höghusen skall jag bo om jag inte får bo på Vintersol

Här i höghusen skall vi bo under tre veckor i februari och träna på Vintersol som ligger tvärs över gatan

Om tre veckor lyfter vi från Landvetter. Jag talade med kvinnan vi hyrt lägenheten av  igår. Hon ringde nog för att få läget under kontroll och för att meddela att hon kommer att sitta i receptionen och vänta på oss när vi anländer framåt tiotiden på kvällen. Tre veckor på Teneriffa. Jag har planerat in alla vardagar. Det blir mycket träning. Jag har mailat min träningsplan till Vintersol så som de kräver att man skall göra för att de skall kunna planera att det finns plats. Jag har beräknat att träningen kommer att kosta runt 4,5 tkr och den skall betalas när jag kommer första dagen. Då skall jag också träffa min sjukgymnast som lagt upp min egenträning. Sjukgymnasten är också ett krav från Vintersol. Redan klockan nio börjar morgongympan måndag till torsdag och sedan är det frukost. En andra träningstimma efter lunchen blir det vattengympa eller egen träning i gymmet enligt ett träningsschema som sjukgymnasten har planerat för mig. Fredagens träning blir bara en vattengympa efter lunch och sedan är jag helledig över helgen. Då blir det utflykter. Å det känns så skönt att tänka på nu i det grå höstvädret. Eller skall man kalla det vintervädret? Det känns inte särskilt vintrigt.
I eftermiddag skall vi besöka grannen för att lägga över VHS-banden till DVD-skivor, Då får Kenya-resan från 2002 nytt liv. Det blir kul att se igen. Sedan är det bara att sätta igång med redigeringen så att det blir visningsbart. Kul, kul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.