Hundälskare eller?

Jag har just återkommit från Qigongträningen. Vi följer tranans rörelser och har just påbörjat tigerns. Nästa gång sa Gudrun att vi skulle börja med björnens rörelser. Jag sitter och fikar vid köksbordet och ser alla dessa hundägare knalla förbi på hälsans väg som leder förbi vår trädgård. Det är synd om hundarna. Inte får de röra sig så som vi lär av Gudrun. Vi fäktar med armarna bakåt och utåt och har fullt sjå med att hålla balansen. Här finns inga gränser för våra rörelser, mer än att Gudrun är noga med att vi skall försöka följa hennes rörelser så gott vi kan

Tigern är smidig, rörlig och snabb, stimulerar lungorna och andningen säger Gudrun

Ja det är synd om hundarna. Jag ser dessa kraftfulla gubbar som skickats ut av sina fruar på promenad för att rasta den lilla söta vofsingen. För det är faktiskt mest män som är ute och går. När de nått pensionsåldern så stannar fruarna hellre hemma och fixar maten. Fördomsfullt, tja, det är så det ser ut här utanför. Visst är det bra att hundarna skall hållas i band. I alla fall för mig som är rädd fortfarande, trots att det är drygt 30 år sedan jag blev biten av en schäfer i magen. Men det är bedrövligt för hundarna. Jag kom att tänka på rodeon som Göran och jag besökte i Cody förra sommaren.

Ingen kalv men bra reklambild för Rodeon tyckte de

De släppte ut kalvarna som sprang iväg över fältet. Så kom cowboys ridande och svingade sitt lasso. När lassot hamnade runt kalvens hals rycktes kalven ner på marken och cowboyen hoppade snabbt ur sadeln och band kalvens ben. Allt skedde på tid och tävlingen vanns av den som gjorde detta snabbast. Det var många kalvars halsar som gjorde ont den kvällen och alla andra kvällar också. För tävlingarna var populära tillställningar. Jag ser dagligen hur hundkoppel dras i och rycks i. Jag skulle vilja skicka alla hundägare till Cody för att även de skulle kunna få sig en tankeställare. Hur säger man till folk att de inte skall skaffa hund, på ett sätt som de uppfattar som allvarligt och inte taskigt. Jag vill ju bara hundarna väl. Själv tar jag min promenad med rullatorn i nyanskaffade skostöd numera, som håller upp min droppfot Det funkar faktiskt ganska bra. Jag blir inte så trött och får inte så ont i vänster nacke nu, eftersom jag inte behöver lyfta upp benet så högt som jag måste när foten hänger ner.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.