Höstvardag

Nu börjar vardagen ta form. Men någon film blev inte inlagd så som jag lovat. Det blev lite knivigare än jag tänkt mig, men det kommer. Det där med tekniken tar tid om man som jag hela tiden provar nya vägar. Men det är himla kul.
Halvtimmespromenaden med rullatorn tre gånger i veckan har kommit i gång och verkar funka – so far. Jag går inte så långt för det tar tid att gå när jag måste tänka på den nya tekniken: långt fram med hälen, väga över på framfoten, bak med axlarna och upp med bröstet. Men längden är inte så viktig. Det viktiga är att ha med alla funktioner och träna de eventuellt uppvaknande nerver som skall ta vid där andra inte längre kan.
Idag startade silversmideskursen som jag gått på sedan 2002. Sedan jag blivit pensionär kan jag gå på dagtid nu, kl 9-12, och det är mysigt. Vi är tre stycken som blivit pensionärer nu och vi tänker avsluta silversmidet med lunch på krogen. Visst har vi det bra.
Jag har kommit igång med smidet där hemma också. Det är så himla kul. Jag håller på att greja i ordning en verkstad i garaget. Just nu är det lite rörigt, eftersom jag också köpt en stensliputrustning.  Det ser mest ut som en skrotverkstad. Men det blir snart jättebra.

I full gång i smidesverkstan

Utsågade hängen, klara att slipas och smidas (klicka på bilden så blir den större)

Efter silversmidet var jag med en av mina gamla arbetskompisar, Ann-Christin, i Botaniska trädgården. Där kan man låna en elmoppeoch åka omkring med bland allt det vackra. Det är bara att ringa till butiken i Botaniska och be att få låna så gör de i ordning och laddar upp moppen tills man kommer dit. Det borde många göra. Lövens färger börjar bli lite höstfärgade redan. Det är ofantligt vackert. Vi for omkring i en hel timma och var långt uppe i arboretumet, förbi Japandalen och utanför grindarna. Vägen hade farit illa av allt regnvattnet. Det var lite besvärligt att ta sig fram men det var det värt för att få se allt det vackra

hösten närmar sig

2 svar på ”Höstvardag

 1. Hej BM!
  Roliga saker du gör! Jag hade en vurm för stenar för många år sen. Trumla o sånt verkade fascinerande. Hoppas jag får göra ett studiebesök hos dig i vinter. Här är det bra. Jag grubblar mycket på min dokumentation. Har svårt att komma till skott med Blogg/FB sida eller hur det ska bli.
  Men jag har finklippt en hel del filer iaf. I går var min gode vän konstnären Tage Lundin hit med 2 fina akvarellblock. Han har ateljé & affär i Vilhelmina. Jag har lite blick för torrpastell. Har 2 jättestora dukar men kommer inte i fas, än. Få se vad det blir oktober, sista månaden här i Lappland.
  Ha de gott å hälsa Göran.
  Kram/Tore

  • Ja, jag vet att du också gör en massa roliga saker. Det skall bli jättekul, att få se vad du grejat med där uppe i norr. För du kommer väl snart ner hit nu? Efter så lång tid där uppe, så kan du kanske underhålla oss i flera timmar nere på VSA med både film, målningar och diktläsning. Kanske ses vi vid Maries vernissage den 14 oktober?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.