Göteborgs kulturkalas

 

Göteborgsoperan i Strömstads kyrka

Göteborgsoperan i Strömstads kyrka

Kulturkalaset är över. Jag missade nästan hela kalaset. Jo, jag var på Operan. De sjöng och spelade en låt från vardera föreställning som kommer under hösten och våren. Det var en fantastisk upplevelse. Dagen efter åkte jag upp till mamma. När vi var små drog mamma iväg oss till olika operor, eller kanske snarare operetter. Jag minns så väl Indianflickans sång och kan sjunga den än idag. Men tyvärr har jag inte en aning om vilken operett den kommer från. Kanske kan någon annan hjälpa mig?
Nu ville jag ta med mamma till den här föreställningen i Strömstads kyrka. Så jag åkte upp. Hon blev jätteglad som vanligt när jag kom. Vi åt lunch. En laxsoppa som jag köpt i laxbutiken i Ljungskile. Mamma tyckte också den var god, men det blev inte många skedar förrän resten åkte ner i slasken. Jag berättade för mamma att i kväll skall vi till kyrkan. Det märks när mamma blir upplivad av sådant man hittar på att vi skall göra. Det blir ett fasligt tjatande och man får svara på samma sak tiotals gånger. Men vad gör det, bara mamma får fullt upp med att tänka på roligheter. Om hon tänker roligheter tusen gånger om så mår hon säkert bara bra av det. Vad var det vi skulle göra idag sa du? Var skulle vi åka idag? Kan jag ha på mig de här kläderna? När skall vi åka? Om och om igen. Hela eftermiddagen. Du får vila nu mamma. Jag skall säga till när det blir dags. Vi skall rulla upp håret på dig också. Du måste ju vara fin när vi skall gå på opera.Va, skall vi på opera? Var då? I kyrkan, mamma. Va, i kyrkan? När då? Och så om igen.

På operaföreställning med mamma

På operaföreställning med mamma

Klockan sex åkte vi iväg. Mamma var så fin i sin orangea jacka och vit spetsblus och nyrullat hår. När det blev alltför högt ljud så skruvade hon på sin hörapparat. Den andra hörapparaten hade skickats in på reparation. Det var en lång föreställning för en snart 101 åring. Jag frågade när vi kom hem om hon var trött. Å nej då, nu kan vi se på aktuellt och ta en honungssmörgås. Så blev det. När mamma har fullt upp runt omkring sig då blir hon aldrig trött. När inget händer då lägger hon sig i sängen.

Oljemålning 100x70 cm kommer också på min utställning i samband med Konstrundan Västra Hisingen den 16-17 september

Oljemålning 100×70 cm kommer också på min utställning i samband med Konstrundan Västra Hisingen den 16-17 september

Jag åkte tillbaks hem morgonen dagen därpå. Jag hade tänkt åka in till kulturkalaset på kvällen, men var så trött att vi stannade hemma. På lördagen hade vi tittat ut i programmet vad vi skulle göra på kalaset i stan. Men jag började måla och kom så igång att det där med kulturkalaset föll i glömska både under lördagen och söndagen. Jag vi funderade väl över det några minuter men ingen hade direkt lust så vi blev hemma med måleriet och med planering av ett uthusbygge. Inte ens Göteborgs kulturkalas, där allt är helt gratis,  kan locka oss hemifrån. Vi har så mycket roligt att göra här hemma så vi säger som tjuren Ferdinand: vi trivs bättre här…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.