Golf, min nya passion

En hel månad har gått sedan jag skrev i min blogg senast. Det har hänt en hel del.

Rosenrabatten här hemma

Rosenrabatten här hemma

Trädgården är vackrare än någonsin tidigare, jag har varit hos mamma i tre veckor, jag har köpt mig en ny elmoppe, som jag kan ha på golfbanan och jag har tränat golf alla dagar och blivit medlem, så nu är det bara att köra. Mitt mål med golfen är att jag inom två år skall ha kommit ner från 54 i handikapp till 36. Det var ju 25 år sedan jag spelade golf sist så jag är lite ringrostig, men det skall nog gå. I eftermiddag skall jag bege mig till Torslanda golfklubb för att visa upp min nya elmoppe. Jag frågade i förra veckan om jag kunde köra den på deras bana och fick faktiskt nej. Men jag skall åka dit och visa upp moppen idag. Kanske ändrar de sig när de ser att jag inte har moppe bara för ro skull. Jag kan bara inte tro att de har tänkt att utesluta alla funktionsnedsatta golfspelande människor i Torslanda golfklubb.

Rosenrabatten hemma

Rosenrabatten hemma

Jag har kommit underfund med att det där med golf är en supermysig träningsform. Jag tränar balansen, jag är utomhus i en otroligt vacker miljö, jag tränar gången och får fart på endorfinerna och får ett fantastiskt bra humör.
Ända sedan i våras har jag känt mig vilsen. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra. Det måste vara något som engagerar mig ordentligt. Jag har stort behov av att ha något riktigt att ta mig före. Jag klarar inte att bara fördriva dagen och ta mig an det som faller mig in. Jag måste alltid ha projekt på gång med uppstakade mål för att trivas. Projekten kan vara precis vad som helst, men de måste engagera, vara till nytta och föra fram till ett avslut, ett mål. Nu känns det som om jag hittat rätt. Med golfen slår jag flera flugor i en smäll. Det är utomhus, för att samla D-vitaminer, det är bra balans-, gå- och benträning, jag behöver inget gym med inomhusträning, det är förbaskat kul, den drivkraften krävs för att få träningen utförd och det är bra för koncentrationen och för att förbättra den kognitiva förmågan.
Men jag har några uppförsbackar innan jag är riktigt igång. Rutinerna i tiden måste planeras annars blir det inget av. Jag måste få godkänt av golfbanan i Torslanda för att få köra elmoppen där. Det får bli eftermiddagens pyssel.

Ett svar på ”Golf, min nya passion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.