Golf för äldre

Jag var på ett fantastiskt 70-årskalas igår. Vår lilla konstförenings proffsiga bidragssökare hjälpte ordföranden med att fixa ett stort kalas för släkt och vänner med supergod mat och orkester i en så himla mysig lokal.
Jag funderar mycket över var jag skall fira min födelsedag i höst. Jag tycker att 70 år kan väl inte vara mycket att fira. Det känns otroligt gammalt. 68 och 69 känns ok men inte 70. Jag har aldrig haft åldersnoja men det har jag nu. Hur skall min kropp klara av att bli äldre och hur skall jag stå ut med den om den blir mycket sämre. Min svägerska, som fyller 80 i år, berättade att halva hennes bekantskapskrets hade dött. Det är nog stor skillnad mellan 70 och 80. Jag tycker det är stor skillnad mellan 60 och 70. Samma svägerska sa att om man inte haft några krämpor alls när man fyller 60 så är man oftast död. Men jag undrar om hon inte skall justera det till 70 för jag tycker det finns så himla många pigga 70-åringar. Jag ser dem överallt. På vattengympan, på gymmet, på operan och på teatern. Här om dan fick jag en inbjudan från SPF-pensionärsförening till den årliga golfen. Tyvärr måste man ha under 36 i handikapp. Jag blev lite besviken och svarade:
Tack för inbjudan
Golf är en fantastisk sport för oss äldre. Tyvärr har inte alla upptäckt det. Man tränar balans och rörelse och får dessutom mycket frisk luft och ett superbra humör på köpet. Pensionärerna själva vet inte för de har aldrig prövat. Men de som styr på golfbanorna borde snart upptäcka att de har en hel hord med väntande äldre nybörjare.
Jag började spela golf i början av åttiotalet men var tyvärr tvungen att sluta för femton år sedan p.g.a att jag fick ms. Förra året tog jag upp golfen igen. Med hjälp av en egen köpt golfbil och en handikappanpassad bil, där golfbilen får plats, tar jag mig fram till golfbanan. Det är en stor lycka när man som jag bara kan gå mycket korta sträckor.
Jag ger SPF-Golfen i uppdrag att se till att även vi äldre nybörjare får komma till Torslanda golfbana och lära, öva och spela med nybörjar-handikapp.

Det skall bli kul att se vad SPF gör åt det. Antagligen händer inget, men visst är det bedrövligt att så många friska äldre människor skall gå omkring inomhus och bara bädda för alla fallolyckor som är så vanligt bland äldre. Egentligen tycker jag att staten borde sponsra. Anstränger man sig att hålla sig frisk så sparar det en himla massa pengar för sjukvården. Att sponsra golf för äldre kallar jag verkligen för riktig äldrevård.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.