Filmprojektet i startgropen

Våra fantasier om film börjar bli verklighet. Ja, eller rättare sagt, vi har nosat på början av filmprojektet. Igår hade vi ett möte med regissören Hans Sjöberg. Ni vet han som regisserar alla våra teaterföreställningar, som drivs i föreningen Kattma, www.teaterkattma.se.

Filmprojektet skall handla om Hilma Svedahl, som en gång utvandrade till USA och kom hem till sin ö i Strömstads norra skärgård och byggde upp sitt eget Alaska. Ja, ni som följt mig och min blogg tycker kanske jag börjar bli tjatig. Men intresset för Alaska gick inte över när vi övergav driften på Hilmas anläggning för 3 år sedan.

I Hilmas fotspår - En resa till Alaska i USA och i Stömstad

I Hilmas fotspår – En resa till Alaska i Strömstad och i USA

Vi har så himla mycket material, foton, filmer, tidningsartiklar och så Görans bok naturligtvis, där allt sammanställts. Boken kan beställas på www.books-on-demand.com. Den säljs just nu på rea för 368:- hos Bokia på adress: http://www.bokia.se/i-hilmas-fotspar-en-resa-till-alaska-och-stromstad-och-i-usa-5034565?utm_source=td&utm_medium=aff&utm_campaign=general

Hans Sjöberg hjälpte oss att tänka. Hur skall filmarbetet läggas upp? Är det ett drama, en dokumentär eller kanske rent av en dramadokumentär? Skall det vara med skådespelare i filmen, en berättare eller kanske både och? Gamla bilder, nya bilder, rörliga bilder? Var och på vilka platser skall filmen röra sig? I Alaska,USA eller på Hilmas anläggning Alaska i Norra Bohuslän, eller kanske både och? Vad vill vi med filmen? Hur skall vi lyckas med konststycket att fånga tittarnas intresse för att se filmen.
PUH, vi fick mycket att tänka på och bestämde att manus, budget och ansökningar om bidrag skulle vara klart för ny genomgång med Hans om två veckor. Så nu har vi att göra. Det är en helt ny värld och vi har ingen erfarenhet alls av sådant här. Vart vänder man sig för att få bidrag? Hans föreslog Film i Väst och SVT och UR.
Fy tusan så mycket roligt det finns att göra. Jag var just ute och tog min halvtimmaspromenad, så nu är jag uppblåst med ny energi. Härligt, härligt.

Alaska utanför Strömstad

Hilmas byggnationer på Alaska utanför Strömstad. Hon rodde runt och plockade de vackraste stenarna. Vindarnas Tempel i bakgrunden

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.