Festligheter

Show på kryssningsfartyget Fantacy

Show på kryssningsfartyget Fantacy

Det ena arrangemanget avlöser det andra. Jag hann väl knappt hem från Paris förrän jag blev bjuden på en båttur med det 10 våningar höga kryssfartyget Fantacy. Vi åkte från Strömstad efter frukost med elmoppen instuvad i bagaget tillsammans med resväskor fyllda med kläder för promenad i Kiel och för kvällssupé och show på båten. Båten gick ut från Oslo tidig eftermiddag.

Utsikt över hamnutloppet från 10 våningen

Utsikt över hamnutloppet från 10 våningen

Min syster hade beställt bord längst fram med utsikt över hamnutloppet. En champagneflaska fanns placerad i en ishink mitt på bordet. Vi lyfte glasen och de gratulerade mig och välkomnade mig till ett lite försenat födelsedagsfirande. Vädret utanför fönsterrutorna var väl inte det mest perfekta. Det var jämngrått. Vi såg ändå all bebyggelse längs stränderna. Tänk så skönt att vi har allemansrätten och stränga regler för att inte alla strandkanter skall bli förbjuden mark. Jag minns en gång för drygt 25 år sedan då jag blev medbjuden på en liknande båttur ut från Oslos hamn. En av mina norska revisorskollegor berättade att här fanns ingen möjlighet någonstans att gå i land. Alla mark var privatägd. Han pekade ut den enda strand där allmänheten kunde gå i land och bada.
Det var mysiga två dygn med god mat och dryck, träning på gymmet med bubbelbad, promenad i ett julpyntat Kiel, shopping i butikerna på båten och fantastiskt sällskap av man, syster och svåger.

Skara i juleskrud

Skara i juleskrud

Jag packade om innehållet i resväskan. En vän väntade vid Nöjds kondis. Vi skulle köra till Skara. Det var bokcirkeln som skulle träffas där. Varje månad samlas vi och diskuterar det senaste vi läst, äter gott och småpratar om allt som händer oss i livet. Vi är sex väninnor som känt varandra i upp emot 40 år. Bara en av oss är ”riktig” göteborgare. Vi har följts åt genom år som fyllts av skilsmässor, bröllop, barnafödslar, dödsfall och allt som händer i livet.

Uppgörelse vid köksbordet

Delning av notan vid köksbordet

Nu skall vi träffas i Skara i två dagar. Det var inte många minuters tystnad. Från första stund delade vi våra åsikter. Och de är inte alltid lika. Så här efteråt känner jag stor glädje över att ha mött dessa vänner.

Jag fick med mig en fin pelargon hem till Göran från värdinnan. Alla ville ha en avknoppning från den nästa sommar. Vi får väl se hur det blir med det.
Jag kom hem frampå eftermiddagen. Blomman placerades mitt på farsdagsbordet.

Pelargonium interspecific ´Caliente Pink´.

Pelargonium interspecific ´Caliente Pink´.

Barnen och barnbarnen skulle snart komma på middag. Jag har en duktig kock hemma och behöver inte ha dåligt samvete för att komma hem bara ett par timmar före gästerna skall anlända. Jag står och går så dåligt nu så jag är inte till särskilt mycket hjälp i köket. Skall jag laga mat så måste det förberedas i så pass god tid att jag hinner vila mig. Därför planerar jag mat som passar att förberedas redan dagen före. Dukningen gör jag också dagen före. Sedan blir det inte så mycket arbete under kalasdagen. Då kan jag vara glad och pigg när gästerna kommer innanför dörren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.