Blodgrupp A får aldrig kräksjuka

Igår var sista dagen för måleriet hos Alina Witwiska. Jag går där för att lära mig olika tekniker. Det rör sig om hur man använder olika penseldrag, olika bakgrunder, trappor från olika vinklar och nu senast var det ansikten. Jag har aldrig kunnat måla ansikten. Alina är en fantastisk pedagog. Allt blir så roligt. Inget skall vara svårt. Det blir vad det blir. Andas djupt. Fokusera. Hon går igenom varje moment teoretiskt under den första kvarten, sedan är det upp till oss att göra vår egen stil.

ansikten2012Så här blev mina första ansikten. Jag som inte gillar att måla sånt som är för nära verkligheten. Till det använder jag ju mina kameror. Men det var superkul. Jag tror nog ändå att jag håller mig till det diffusa ett tag till. Man måste vara kändis för att folk skall gilla det verklighetsförankrade. Det får bli sen. Kanske.

I morse var jag på återbesök hos homeopaten. Han tyckte jag såg frisk ut. Det tycker ju jag också. Han sa att vi som har blodgrupp A får sällan kräksjuka eller influensa. Det stämmer med mig. Jag får aldrig sådant. Jag blir heller aldrig ens förkyld. Fast nu när jag sagt det så kommer det kanske att hända. Han tittade i mina ögon och sa att jag hade ett bra immunförsvar och att jag var känslig för mediciner. Visst jag är överkänslig och får biverkningar för allt. Därför håller jag mig gärna till homeopatiska piller. Nu är jag ju superpigg. Vad kan man väl önska sig mer. Pillren för bättre syreupptagningsförmåga är guld värda.
Alla julklapparna inhandlades idag. Jätteskönt. Nu har jag bara en födelsedagspresent kvar.
Sedan bar det iväg till rehab i Majorna. Jag fick en liten uppsträckning för att jag hoppat över två tisdagar utan att berätta det. Det måste jag betala trots frikortet. Men det gör inget. Tänk om alla med frikort skulle ställa in träningen. Det skulle bli tomt i lokalen och alla sjukgymnasterna skulle stå där utan ha något att göra. Lite straff för utebliven träning är bra. Det är nog därför jag är noga med att gå dit. Nu är det snart jullov. SKÖNT!!!!!

2 svar på ”Blodgrupp A får aldrig kräksjuka

  1. Du är kul Britt-Marie annars, muntligt men riktigt bra när Du skriver också, för att inte tala om ansiktena – de var ju hur bra som helst. Vilken konstnär – du har hittat dit,, det viktiga är DIN stil. Hur bra som helst. Jag har haft mycket Bild och Form efter Lärarhögskolan, för många lärare valde bort just det ämnet, för det kräver en hel del förberedelse., och olika tekniker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.