Bidrag från Arvsfonden

Snabbt kom jag iväg till VSA. Jag plockade upp penslar och färger. Så kom Anna och berättade att de skulle ha möte med Göteborgs kommuns sociala resursansvariga angående bidrag. Det var väl inte riktigt som jag tänkt mig men jag ramlade in i verksamhetsproblematiken – precis som förr. Jag kan bara inte låta bli att engagera mig.                                       Fullt hus under Hans Carbe´s utställning
När frågorna dyker upp så är jag på spåret direkt. Jag har ju varit med i VSA nu i några år, i styrelsen, haft hand om bokföringen och nu som revisor. Det har inte alltid varit lika roligt, men alltid lika engagerande. Jag känner verkligen för den där lilla föreningen. VSA- Very Special Art, kulturförening för i första hand funktionsnedsatta människor. Där är gott om människor som jag. Som inte är helt ok i kroppen. Någon är helt utan händer, någon är helt utan armar, någon är helt utan ben, någon har ben som inte funkar att gå med och någon någon har en maskin till hjälp för andningen. Men alla gillar konst av olika slag. Det rör sig om skrivande, teater, måleri och en massa annat efter vad som dyker upp. Men usch så lite pengar det finns att röra sig med. Om jag ändå vann på Lotto.
Så jag kunde inte låta bli att kolla efter bidrag hela dagen idag. För några år sedan fick VSA ett bidrag från Arvsfonden. Det gick åt pepparn. Upplägget funkade inte. De som verkarde inom VSA´s väggar var inte involverade. Men jag lärde mig massor från den tiden vad gäller bidrag från Arvsfonden. Så nu har jag under min hellediga onsdag varit inne på Arvsfondens hemsida och läst igenom alla deras regler och hur man söker. Nu känner jag mig rustad för morgondagen. Torsdagar är också min målardag på VSA. Då skall jag ta upp det jag läst in till diskussion. Det är ett stort jobb och fordrar en stor organisation. Det är inte alldeles säkert att vi hittar så många kunniga entusiaster inom VSA. Men skam den som ger sig.
Gå in på VSA´s hemsida och kolla allt som händer där:  http://www.vsa-sweden.org/
Min första utställning på VSA.
Men det skall bli fler. Den 1:a advent på lördagen kommer nästa. 13 målningar hoppas jag få klart tills dess. Det skall bli häftigt för så här har jag aldrig målat förut. Minimalism är väl inte det jag är mest känd för precis. Jag som helst gillar när det är så rörigt som möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.