Arbetande pensionär

Redan klockan sex var jag igång med dagens planering. Jag låg och funderade vad jag skulle ta mig an under dagens arbete på åkeriet. Så bestämde jag mig för att kolla in bolagets redovisningsprogram fortnox. Jag har visserligen jobbat med bokföring i många år men aldrig med ett redovisningsprogram där allt ligger ute på nätet. Alla bokföringsunderlag skannas in eller skrivs direkt in i programmet och alla uppgifter finns förinställda. Och då menar jag verkligen alla. Kontoplan, löneavtal, uppgifter om leverantörer och kunder m.m. och alla betalningar skickas i fil direkt till banken. Det känns riktigt modernt. Jag som hade bestämt mig för att nu ville jag aldrig lära mig mera nyheter. Ett nytt dataprogram för redovisning var det sista jag hade tänkt mig. Jag var färdig med det. Så blev det inte. Och till råga på allt så tycker jag det är riktigt kul. Fortnox är inte så dumt. Kanske beror det på människorna som jobbar där också. Och jag kommer ut och får vara lite proffsig så här på ålderns höst. Det är fantastiskt.
Jag har ju läst Marianne Rundströms bok om att hon tycker att pensionärer skall få ha kvar möjligheten att jobba så länge de vill. Jag håller med. Så otroligt mycket slöseri med kunskap det är att skicka hem alla proffsiga människor som kan så himla mycket och som fortfarande vill och kan jobba. Ja jag vet att alla inte gillar det, men vi är många som vill. Så låt oss.
Jag har just lyssnat på 105-åriga Dagny som bloggar för hela svenska folket och tycker det är fantastiskt att få säga precis det hon vill. Och jag har sett på guldbaggegalan där det sitter en mängd gamlingar som inte har en tanke på att sluta jobba. Jag tror att det är det som håller dem levande. Att sitta hemma och lösa korsord hela dagarna är i alla fall inte min melodi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.