Alla Har Fel

Det var en fantastisk helg. Klockan 16 på fredag eftermiddag träffades hela skådespelargänget på Dahlheimers hus för att värma upp och förbereda oss. Genrepet skulle börja klockan 18. Vi värmde upp med att gå omkring i salen och ropa till varandra, jättehögt, vad som helst. Det gäller att få upp energin i hela kroppen. Sedan får var och en plocka med det egna. Klädesombyten skall ligga i rätt ordning för att snabbt kunna tas på mellan scenerna. Ljuset skall kollas, lyser det precis där skådespelaren står eller sitter. I sminkningen pratas det glatt. Ute i korridoren har ”politikergänget” samlats för att repa sina repliker. Jo, generalrepetitionen gick bra, men Hans tyckte vi skulle lägga mer energi på vissa ställen som vi gick igenom.

Jag drog snabbt iväg till restaurang Pinchos för att tillsammans med de närmaste fira prinsessans 18-årsdag. Vi beställde maten med hjälp av våra mobiltelefoner. Rätterna var små och kostade cirka 35 kronor styck. Det blev många beställningar och många turer nerför trappan till våningen under. När svar kom på mobiltelefonen om att maten var klar fick man knalla ner för att hämta brickan med alla smårätterna. Maten var god. Det var väl inte det bästa sättet för just mig att få in maten på, men jag hade god hjälp.

Så kom den stora dagen: PREMIÄR. Det är alltid lika nervöst. Jag har en pytteliten roll och har därför tagit på mig uppgiften att ta emot alla och sälja biljetter. Det är en trevlig arbetsuppgift. Jag träffar alla och pratar. Föräldrar berättar stolt om sina ungdomar som är med och spelar. Vi samlades som vanligt två timmar före föreställningen. Vi fick lite instruktioner av Hans om hur det är att ha premiär. De flesta av oss hade ju aldrig varit med om något liknande.
Det blev en fantastisk föreställning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.