Oljemåleri

Lionsutställningen i våras

Lionsutställningen i våras

 

Nu äntligen har jag kommit igång med mitt måleri. Det tog tid. I våras började jag måla på ett nytt sätt och med olja. Det var omvälvande. Jag gillade det inte alls och är inte hundra på att jag gör det nu heller. Olja är så kladdigt. Färgen sitter överallt och det luktar terpentin i hela huset. Natalia tycker att det luktar gott. Kanske kommer jag också dit en dag. Men inte än. Och så går det så sakta. Jag målar lager på lager. Det tar aldrig slut. Jag måste vänta tills tidigast nästa dag innan jag kan fortsätta på samma målning. Det blir så planerat och jag som gillat intuitivt måleri. Det blir inte alls särskilt intuitivt med olja. Trots allt motstånd i mitt huvud känner jag att det triggar mig. Det är intressant att se vart färgerna tar vägen.

Konstrundan Västra Hisingen 18-19 september 2015

Konstrundan Västra Hisingen 18-19 september 2015

Dagen efter så har de ändrat färg och målningen har liksom mognat. Så är det inte med akryl. Det som sattes på duken är vad som blir i slutet. Det känns lite plastigt jämfört med olja. Oljan lever och styr själv. Jag har tio påbörjade målningar som står hos VSA, den lilla konstföreningen där jag målar med Natalia som stöd. Igår dömde hon ut mina kinesiska färger. Pigmentet duger inte. Så jag var iväg och köpte ett helt set med färger. Det gäller att satsa om man nu skall göra nå´t. Halvdant är inte min melodi. Projekt är vad som gäller, helt och fullt. Jag har tid på mig fram till utställningen på VSA den 1:a advent och tre veckor framåt. Den 1:a advent bjuder vi på glögg och pepparkakor och jag berättar om mitt arbete.

Kapprojektet Jeanmari

Kapprojektet Jeanmari

Om drygt två veckor, den 19-20 september skall jag vara med i Konstrundan Västra Hisingen. Eftersom jag kom igång så sent så kan jag inte ställa ut det nya som jag håller på med. Nu kommer jag att visa några målningar men mest silverarbeten och textil från projektet Jeanmari, se hemsidan www.jeanmari.se. Varorna kommer att säljas till reducerade utställningspriser. Jag hoppas det kommer riktigt många och som vanligt, om det blir fint väder, så bjuder vi på nygrillad korv eller hamburgare under pergolan i trädgården. I kulturhuset Vingen vid Amhults torg ställer alla ut ett av sina alster. Där kan man välja vilka utställare man vill hälsa på. Alla ställer ut i sina egna ateljéer runt om på Hisingen.

Raven, akryl Pris: 2.500:-

Raven, akryl Pris: 3.000:-

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.